Διατηρείστε το χρώμα στα νύχια σας


nails-color-386
Τι να κάνετε έτσι ώστε το βερνίκι σας να κρατήσει περισσότερο.
Καλό είναι να αποφεύγετε τις σκούρες αποχρώσεις, αν και είναι στην μόδα, οποιαδήποτε ατέλεια φαίνεται αμέσως.
Καλό είναι να επιλέγετε ουδέτερες αποχρώσεις, έτσι ώστε όταν αρχίσει να ξεφτίσει να είναι απαρατήρητο.
Πριν ξεκινήσετε το μανικιούρ πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και σκουπίστε τα χωρίς να βάλετε κρέμα ή λοσιόν γιατί τα υπολείμματα από τα έλαια δεν βοηθούν να σταθεροποιηθεί το βερνίκι. Περάστε τα νύχια πρώτα με βάση, κάντε δύο χέρια από το χρωματιστό βερνίκι και περάστε τα μετά με στερεωτικό 2-3 φορές, αφήνοντας λίγο χρόνο να μεσολαβήσει από τη μία στην άλλη για να στεγνώσει καλά η κάθε στρώση.
Επίσης, διατηρήστε τα νύχια κοντά και με τετράγωνες άκρες ώστε να φθείρονται λιγότερο από τις δουλειές του σπιτιού και την επόμενη ημέρα από το μανικιούρ ξαναπεράστε τα μία φορά με μια πλούσια στρώση στερεωτικού.

Read More

Γιορτινή σαλάτα



Salad-pomegranate-386
Υλικά
λάχανο
καρότο
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας σταφίδες
2-3 κουτ. σούπας ρόδι
Για τη βινεγκρέτ
2 κρόκοι αβγού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο και αναμειγνύουμε με τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους 2 κρόκους και σιγά-σιγά προσθέτουμε κατά σειρά το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τα ρόδια.

Read More

Γιορτές...στα μπλε


christmas-blue-386
Ποιος είπε ότι το μπλε δεν είναι για τα Χριστούγεννα. Εμείς πάντως δεν συμφωνούμε, εμείς εναρμονίσαμε τα χρώματα στο πνεύμα των ημερών. Δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες. 

Read More

Σούπες


soup-386

Οι σούπες ενυδατώνουν τον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Για να είναι πραγματικά διαιτητικές, πρέπει να μην περιέχουν λιπαρά (βούτυρο και κρέμα γάλακτος), ούτε να τις συνοδεύετε με τηγανισμένα κρουτόν ή μεγάλη ποσότητα από ψωμί και κριτσίνια. Από όλες τις σούπες, πιο θρεπτικές είναι οι σούπες λαχανικών, που παρασκευάζονται σαν κονσομέ (νερουλές) ή βελουτέ (πηκτές).
Για να γίνουν πιο βελουτέ χτυπήστε στο μπλέντερ τα λαχανικά μαζί με το ζωμό τους και προσθέστε στο τέλος λίγο γιαούρτι (2% σε λίπος με υφή στραγγιστού). Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι και πιπέρι με την καρδιά σας (ή άλλα μπαχαρικά, όχι όμως αλάτι). Αν βέβαια θηλάζετε, καλό είναι να αποφεύγετε τα πικάντικα.

Read More

Γλυκόξινο γουρουνόπουλο


pork-plate-386
Υλικά
1 1/2 κιλό καρέ γουρουνόπουλου γάλακτος με την πέτσα
4-5 ξινόμηλα
10 αποξηραμένα βερίκοκα
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μέλι
50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κούπα ζωμό κρέατος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γουρουνόπουλο στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, τα φρούτα και τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από το μέλι και το ξίδι. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 1-1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς και 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αλείφουμε με το μείγμα από το μέλι και το ξίδι.
Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάζουμε το γουρουνόπουλο. Τη σάλτσα του μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τη βάζουμε σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και να δέσει ώστε να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι ή κορν φλάουρ.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB