Υπέροχη πάστα φλώρα!


pasta-flora-386
Υλικά
3/4 φλ. τσ. βούτυρο σε κομματάκια (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 3/4 φλ. τσ. αλεύρι
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 κουτ. τσ. μπέικιν πάουντερ
2 1/2 φλ. τζ. μαρμελάδα βερίκοκο, διαλυμένη με 1/3 φλιτζ. τσ. νερό
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε το βούτυρο, τον κρόκο, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια.
Ανοίγετε το ένα κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Το καλύπτετε με τη διαλυμένη μαρμελάδα. Πλάθετε με το άλλο κομμάτι ζύμης κορδόνια, τα οποία τοποθετείτε πάνω στη μαρμελάδα, οριζόντια και κάθετα.
Αλείφετε τα κορδόνια με ασπράδι ή νερό, για να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνετε τη πάστα φλώρα στους 200 βαθμούς, για περίπου 40'. Τη σερβίρετε κρύα.

Read More

Συμβουλές για δυνατά μαλλιά



hair-386
Αντιμετωπίζετε τριχόπτωση και έχετε μαλλιά που σπάνε , φροντίστε τα και αυτά θα ανακάμψουν.
Πρώτη κίνηση, πάμε για κούρεμα, αν μάλιστα έχετε μακριά μαλλιά, μην φοβηθείτε να τα κόψετε όσο χρειάζεται, προκειμένου να γλιτώσετε τόσο από την ψαλίδα, αλλά και να δώσετε μια φόρμα στα μαλλιά σας, τονίζοντας το κούρεμά σας.
Δεύτερη κίνηση, επίσκεψη σε δερματολόγο Μπορεί να οφείλετε σε θέμα άγχους, εποχιακής τριχόπτωσης, κακής διατροφής, σιδηροπενίας, κ.τ.λ, όμως πρέπει να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για να το χειριστείτε κατάλληλα, ο οποίος θα σας δώσει εξειδικευμένα φαρμακευτικά προϊόντα.
Τρίτη κίνηση, σταματήστε προσωρινά να βάφετε τα μαλλιά σας μέχρι να επανέλθουν στην φυσική τους κατάσταση.

Read More

Ψάρι,απαραίτητο στη διατροφή μας!



psaria-386
Τα ψάρια είναι ένα από τα πιο ευεργετικά τρόφιμα. Πιο συγκεκριμένα:
- 'Καθαρίζουν' τα αγγεία λόγω των ω-3 λιπαρών με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι θρομβώσεις
- Ενισχύουν τη μνήμη
- Προστατεύουν από νευρολογικές διαταραχές
- Έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες
Tip: Αν θέλετε να ωφεληθείτε από τα ψάρια στο maximum καλό θα είναι να τα καταναλώνεται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.

Read More

Αποτελεσματική άσκηση για τους γοφούς!


woman-ass-386
Πέραν από τις κλασικές ασκήσεις που βοηθούν στην σύσφιξη των γοφών σας όπως το ποδήλατο υπάρχουν δύο ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ανά πάσα στιγμή και στο σπίτι σας! Πρώτη δοκιμασμένη άσκηση είναι όταν είστε όρθιες να σφίγγετε τους γοφούς σας για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα να χαλαρώνετε.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για όσες φορές θέλετε όσο πιο συχνά μπορείτε. Μία άλλη άσκηση που βοηθάει σημαντικά στη σύσφιξη είναι τα καθίσματα.
Σηκωθείτε και έπειτα καθίστε μέχρι λίγο πιο πάνω από το ύψος των γονάτων σας σαν να κάθεστε σε μια αόρατη καρέκλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Για μεγαλύτερα αποτελέσματα όταν έχετε λυγισμένα τα πόδια σας προσπαθήστε να κάνετε 3 βήματα δεξιά κι έπειτα 3 αριστερά.

Extra tip: Για μεγαλύτερη ένταση και άμεσα αποτελέσματα σε γοφούς και μηρούς μπορείτε να κάνετε το εξής. Καθίστε όρθιοι και ενώστε τα πόδια σας σχηματίζοντας ένα μικρό ν. Έπειτα χαμηλώστε λίγο τα πόδια σας και προσπαθήστε να σηκώσετε τις φτέρνες. Επαναλάβετε την διαδικασία 10 φορές.

Read More

Μακιγιάζ-χειμώνας 2011



woman-make-up-386
Σύμφωνα με όσα είδαμε στις πασαρέλες για τον χειμώνα '11 τα καλύτερα trends για το μακιγιάζ είναι:
Royal μπλε. Το μπλε φορέθηκε είτε σαν smokey eye αντί του γκρι, είτε στα νύχια όπως είναι και οι φετινές αποχρώσεις στα βερνίκια Chanel.
Φυσικά φρύδια. Ξεχάστε τα παραβγαλμένα, λεπτά φρύδια που ξέρατε. Αφήστε τα φρύδια σας φυσικά και παχιά. Τα παχιά φρύδια τονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και ειδικά τα μάτια σας χωρίς ίχνος make up. Για να μην δείχνουν απεριποίητα μπορείτε να τα χτενίζετε με μικρό βουρτσάκι.
Eyeliner προς τα κάτω. Όπως είδαμε στο show του Marc Jacobs η γραμμή του eyeliner πηγαίνει προς τα κάτω αντί στην ευθεία.
Φυσικό πρόσωπο. Κρατήστε το πρόσωπο φυσικό και αποφύγετε το υπερβολικό make up.
Κόκκινα χείλη. Φέτος τα χείλη είναι κόκκινα σαν να τα έχετε βρέξει με κόκκινο κρασί.

Read More

Τηγανιτές γαρίδες



Shrimps-386
… με κουρκούτι

Υλικά

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή αποφλοιωμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
λάδι για το τηγάνισμα
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Για το κουρκούτι
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπίρα
λίγο αλάτι
λίγο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση 
Αν δεν χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένες γαρίδες, τις καθαρίζετε: αφαιρείτε το κεφάλι και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο τις ουρές. Με ένα μαχαιράκι ή με οδοντογλυφίδα, αφαιρείτε το εντεράκι τους.
Τοποθετείτε τις γαρίδες σε ένα μπολ, τις πασπαλίζετε με το σκόρδο και το ξύσμα του λεμονιού και τις περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να μαριναριστούν.
Ετοιμάζετε το κουρκούτι αναμιγνύοντας το αλεύρι με την μπίρα και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ, έτσι ώστε να φτιάξετε έναν χυλό μέτριο, ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ αραιό. Αφήνετε τον χυλό να ξεκουραστεί, μέχρι να μαριναριστούν οι γαρίδες.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει, παίρνετε τις γαρίδες μία μία και τις βουτάτε στον χυλό πριν τις ρίξετε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρετε αμέσως ζεστές σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

Ombre lips,η νέα μόδα στα χείλη!

Τα «ombre lips» έχουν επικρατήσει στις πασαρέλες του φετινού χειμώνα και γίνονται το νούμερο ένα στις τάσεις της μόδας

Κατά κανόνα τα χείλη είναι κατακόκκινα, αλά Scarlett lips. Ωστόσο γίνονται πιο ιριδίζοντα, πιο λαμπερά, πιο σέξι αν συνδυαστούν με την απόχρωση του φούξια.

Για να το πετύχετε, απλώστε κανονικά ένα ανοιχτό, κόκκινο κραγιόν. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου, μπορείτε να απλώσετε στο κέντρο των χειλιών ένα σε φούξια χρώμα. Για περισσότερη λάμψη, απλώστε ταμποναριστά ένα εντελώς άχρωμο λίπγκλος.

Tip: Αυτό μπορείτε να το κάνετε και με άλλες αποχρώσεις αρκεί να δώσετε τη δέουσα προσοχή στους συνδυασμούς.
Το αποτέλεσμα δεν πρέπει να έχει τεράστιο χωματικό κοντράστ.

Read More

Tips για να αφαιρέσετε τους λεκέδες


Οι λεκέδες – άλλοι απλώς ενοχλητικοί και άλλοι επίμονοι – είναι αναπόφευκτοι. Ο, τιδήποτε χρησιμοποιείται λερώνεται. Είναι νόμος. Δεν χρειάζεται όμως να πετάξετε το ρούχο ή γενικά το ύφασμα που έχει λερωθεί.
Για να εξαφανίσετε ένα λεκέ, αυτό που μετράει είναι η γρήγορη αντίδραση και η χρήση των σωστών προϊόντων.
Χρυσός κανόνας: Μην τρίβετε ποτέ ένα λεκέ, γιατί έτσι τον απλώνετε περισσότερο και μπορεί να χαλάσει τις ίνες αλλά και το χρώμα του υφάσματος. Καλύτερο είναι να ταμπονάρετε το σημείο με ένα χαρτομάντιλο για να απορροφήσετε το υγρό. Στη συνέχεια αφήνετε το ύφασμα κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.
Αν ο λεκές είναι ξηρός, αφήστε το ρούχο να μουσκέψει σε κρύο νερό (ποτέ σε ζεστό) και έπειτα μπορείτε να το πλύνεται με ένα ειδικό προϊόν που αφαιρεί τους λεκέδες. Αν χρειαστεί, πλύντε το και δεύτερη φορά.
Με τι το βγάζω;
Ιδού ορισμένα μυστικά για να αφαιρέσετε δύσκολους λεκέδες από ένα ύφασμα.
Κόκκινο κρασί ή αίμα: Ρίξτε πάνω στο λεκέ μπόλικο μαγειρικό αλάτι, το οποίο θα το απορροφήσει αμέσως. Προτού πλύνετε το ύφασμα, μουσκέψτε το σε κρύο νερό για λίγη ώρα. Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι επίσης η τσικουδιά και το ούζο.
Εάν χυθεί στο χαλί κόκκινο κρασί, καλύψτε το λεκέ με ένα στρώμα αλατιού. Αφήστε το για αρκετή ώρα και στη συνέχεια το σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα.
Κραγιόν: Βγαίνει εάν τρίψετε το λεκέ με οδοντόκρεμα.
Καφές, τσάι, αναψυκτικό, κρασί: χρησιμοποιήστε πάνω στο λεκέ μαγειρική σόδα ή αλάτι.
Κεράσια, φράουλες: Οι λεκέδες βγαίνουν με νερό και σόδα.
Σάλτσες, ντομάτα: Το άσπρο ξύδι καταπολεμά αμέσως τους λεκέδες.  Αν ο λεκές είναι στεγνός, μουσκέψτε για μισή ώρα σε κρύο νερό. Επίσης αποτελεσματικό είναι και σε αυτούς τους λεκέδες το αλάτι.
Καφές: Ελέγξτε αν το ρούχο ξεβάφει κάνοντας μια δοκιμή σε ένα εσωτερικό τμήμα του. Μουλιάστε το ρούχο για μια νύχτα μέσα σε 5 λίτρα νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 1 μεζούρα απορρυπαντικού.
Λαδιές ή γράσο: Ρίξτε στον λεκέ αλάτι, ταλκ, αλεύρι ή πιέστε με λίγη ψίχα ψωμιού. Αφήστε το να απορροφήσει και τινάξτε το. Βάλε το ρούχο επάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας με τον λεκέ προς τα κάτω. Ρίξε λίγο καθαριστικό για πιάτα στο πίσω μέρος του λεκέ και μετά πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο.
Κερί: ξύστε το κερί με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ύφασμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί κουζίνας και περάστε με το ζεστό σίδερο. Αντικαταστήστε το χαρτί, καθώς θα απορροφάει το κερί.
Μελάνι: Σκουπίζετε το λεκέ με ένα χαρτομάντηλο και στη συνέχεια τον τρίβετε με ένα κομμάτι λεμόνι. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε επάνω στον λεκέ οινόπνευμα, έτσι ώστε το ύφασμα να λειτουργήσει ως σουρωτήρι. Ξεπλένετε την περιοχή με κρύο νερό και το καθαρίζετε αμέσως.
Γάριασμα: Ο χυμός λεμονιού είναι ό,τι πρέπει για να λευκάνει κάλτσες, πετσέτες, τραπεζομάντηλα και γενικότερα λευκά είδη. Βράστε τα γαριασμένα υφάσματα σε νερό με λεμονόκουπες.
Άρωμα: Οι λεκέδες φεύγουν εάν τους τρίψετε με γλυκερίνη και στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά.
Καλλυντικά: Αν τα ρούχα σας λερώνονται από καλλυντικά, παίρνετε ψίχα ψωμιού και δημιουργήστε μια σφιχτή μπάλα. Τρίβοντας το λεκέ με αυτή, θα διαπιστώσετε ότι θα εξαφανιστεί.
Αποσμητικό: Απομακρύνετε το λεκέ σφουγγίζοντάς τον με ένα πανί βρεγμένο με λευκό ξύδι. Εναλλακτικά μουλιάστε τη λεκιασμένη περιοχή σε καθαρό οινόπνευμα για μια ώρα. Ελέγξτε πρώτα αν το ρούχο ξεβάφει.
Ιδρώτας ή ούρα: Φτιάξτε ένα μείγμα από αμμωνία και νερό και ρίξτε το στον λεκέ πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από νερό και ταλκ – ή αλεύρι εναλλακτικά – και να αλείψετε τον λεκέ. Αφού στεγνώσει το βουρτσίζετε και ο λεκές έχει εξαφανιστεί.
Τσίχλα: Βάλτε το ρούχο πάνω στο οποίο έχει κολλήσει τσίχλα σε μια σακούλα και αφήστε το στην κατάψυξη για 1 περίπου ώρα. Όταν το βγάλετε, η τσίχλα θα έχει σκληρύνει, ώστε θα ξεκολλήσει από μόνη της. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις επίσης, αν τρίψεις ένα κομμάτι πάγο πάνω στην τσίχλα.
Λεκέδες στην λεκάνη της τουαλέτας: Ρίχνετε από το βράδυ λευκό ξύδι και την επόμενη ημέρα μια κατσαρόλα καυτό νερό.

Read More

Κοτόπουλο με ταλιατέλες


Υλικά
  • 800 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • 500 γραμμ. ταλιατέλες
  • 3 φρέσκες ντομάτες
  • 260 γραμμ. πολτό φρέσκιας ντομάτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  •  1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Τρόπος Παρασκευής
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες, το ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο λάδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Σβήνουμε με κρασί.
  4. Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Αφήνουμε 5 λεπτά να τσιγαριστούν και προσθέτουμε τον πολτό και ένα ποτήρι νερό.
  5. Αφήνουμε να πάρει βράση το κοτόπουλο και να γίνει η σάλτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε ακόμη 3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με το κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

Διατηρήστε το χρώμα των μαλλιών σας


mallia-386
Μάθετε πως μπορείτε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο.
Μην τα λούζετε συχνά. Φαίνεται αντιφατικό, αλλά το λούσιμο των μαλλιών σας κάθε μέρα προκαλεί ξεθώριασμα στο χρώμα. Το νερό στεγνώνει τα φυσικά έλαια της τρίχας, τα οποία είναι απαραίτητα για την λάμψη των μαλλιών. Προσπαθήστε να λούζεστε κάθε δεύτερη ημέρα ή, ακόμα καλύτερα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Tip:Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, κάντε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό για 30 με 45 δευτερόλεπτα. Το κρύο νερό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας, βοηθώντας έτσι την καλύτερη δυνατή απορρόφηση του μαλακτικού.
Αλλάζετε σαμπουάν. Τα μαλλιά σας μπορεί να συνηθίσουν σε ένα συγκεκριμένο σαμπουάν ή μαλακτικό και να έχουν ανοσία. Γι' αυτό αλλάζετε το σαμπουάν σας κάθε τρεις εβδομάδες και χρησιμοποιείτε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα να διατηρούν το χρώμα.
Όχι στο σίδερο. Η θερμότητα και ειδικότερα το σίδερο για τα μαλλιά εκτός από το ότι καίει την τρίχα, ξεθωριάζει το χρώμα πιο γρήγορα δείχνοντας τα μαλλιά σας πιο θαμπά. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε τουλάχιστον περάστε στις άκρες λίγη σιλικόνη πριν από την χρήση.
Προσοχή στην διατροφή. Το δέρμα σας και η υγεία των μαλλιών σας επηρεάζονται από τι τρώτε. Η κατανάλωση όλων των συνιστώμενων ημερήσιων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητα για λαμπερή υγεία μαλλιά, πέραν της υγείας σας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (που βρίσκονται στο σολομό και τα καρύδια) είναι ζωτικής σημασίας για γυαλιστερά μαλλιά. Το κατσαρό λάχανο και το σπανάκι, επίσης συμβάλουν στην λάμψη των μαλλιών σας. Tip: Αν θέλετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα, μπορείτε να λάβετε συμπληρώματα βιοτίνης, η οποία συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών.
Χρησιμοποιήστε SPF για τα μαλλιά σας. Ακριβώς όπως το δέρμα σας πρέπει να προστατευθεί από τον ήλιο, τα βαμμένα μαλλιά πρέπει επίσης να προστατεύονται από τις επιβλαβείς UV ακτίνες του ήλιου.

Read More

Χείλη από..μετάξι!


lips-386
Θέλετε χείλη για φίλημα; Αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας τρίψτε τα χείλη σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις με την οδοντόβουρτσα.
Με αυτό τον τρόπο απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Αμέσως μετά απλώστε λίγη βαζελίνη ή λιποσάν και το κραγιόν σας αν φοράτε.
Εφαρμόστε την τεχνική μία φορά την εβδομάδα για μεταξένια χείλη.

Read More

Μιλφέιγ με γέμιση μους φράουλας


Strawberry-Mille-Feuille-38
Υλικά
1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα ψυγείου
400 γρ. φράουλες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
400 ml κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
4 φύλλα ζελατίνας
Για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη
μερικές φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση 
Βάζετε τη ζελατίνα να μουλιάσει σε κρύο νερό για 5'. Τη στύβετε με τα χέρια και τη βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό για να λιώσει.
Πλένετε τις φράουλες, τις καθαρίζετε, τις κόβετε στη μέση και τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνει πουρές. Ρίχνετε τον πουρέ σε μπολ και προσθέτετε τη ζελατίνη ανακατεύοντας για να διαλυθεί στο μίγμα.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να σφίξει καλά.
Ρίχνετε τις φράουλες στη σαντιγί, προσθέτετε και τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα, μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα ενιαίο μίγμα. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο.
Απλώνετε τη φρέσκια σφολιάτα σε δύο ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι, κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια και με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη παντού.
Ψήνετε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.
Όταν ψηθούν οι σφολιάτες και κρυώσουν, μοντάρετε μιλφέιγ χρησιμοποιώντας 3 κομμάτια σφολιάτας στα οποία βάζετε ενδιάμεσα, μους φράουλας.
Σερβίρετε τα μιλφέιγ πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και γαρνιρισμένα με φρέσκες φράουλες.

Read More

Δροσερή μακαρονοσαλάτα


pasta-salad-386
Υλικά για 6 άτομα
• 1 πακέτο βίδες ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησης σας
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 πορτοκαλιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. τυρί τριμμένο
• αλάτι
Εκτέλεση 
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευα¬σίας τους.
2. Στο μεταξύ, πλένετε και κόβετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά όπως αναφέρεται στα υλικά.
3. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
4. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και περιχύνετε τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.
5. Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει, πριν τη σερβίρετε.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB