Χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού και μέλι


Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας 
Υλικά για 4 μερίδες
• 800 γραμ. άπαχο χοιρινό κρέας από μπούτι χωρίς κόκκαλο
• ξύσμα και χυμός από 3 πορτοκάλια
• ξύσμα και χυμός από 3 λάιμ
• 1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο
• 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
• 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 2 κουτ. της σούπας μέλι
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες.
2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ Ό του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και των λάιμ, τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
3. Αφήνετε το κρέας στην μαρινάδα για 4-5 ώρες τουλάχιστον, διατηρώντας το στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε.
4. Στραγγίζετε το κρέας από την μαρινάδα και κρατάτε την μαρινάδα για το μαγείρεμα.
5. Σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
6. Το γυρίζετε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το αλατοπιπερώνετε.
7. Σβήνετε με την μαρινάδα και μεταφέρετε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
8. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 45 λεπτά.
9. Όταν ψηθεί το κρέας, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, περιχύνετε με το μέλι και ξαναβάζετε το φαγητό στον φούρνο και 10 λεπτά ακόμη.
10. Περνάτε από το σουρωτήρι την σάλτσα που έμεινε στο ταψί και σερβίρετε με το κρέας.

Πηγή : mednutrition.gr

 

Read More

Σκύλοι,κάνουν καλό στην υγεία μας!

Οι σκύλοι μπορεί να ωφελούν σημαντικά την υγεία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες τους αποκτούν θαυμάσια φυσική κατάσταση όταν τους βγάζουν καθημερινά και για πολλή ώρα βόλτα. Στην πραγματικότητα, όσοι διαθέτουν ένα σκυλάκι για συντροφιά έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες να γυμνάζονται όσο συνιστάται για καλή υγεία – δηλαδή τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας.

«Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να πείσουμε τον κόσμο να γυμνάζεται, το έχουμε καταλάβει αυτό καλά», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάθιου Ρηβς, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

«Ωστόσο, η ύπαρξη ενός σκύλου στο σπίτι φαίνεται να αυξάνει σημαντικά την φυσική δραστηριότητα του ιδιοκτήτη του – και είναι καλά τεκμηριωμένο πως η αύξηση αυτή ωφελεί σημαντικά την υγεία», πρόσθεσε.

Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 5.900 εθελοντές, οι 2.170 εκ των οποίων είχαν σκύλο.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το 60% από τους ιδιοκτήτες των σκύλων πληρούσε τις συστάσεις για συστηματική, μετρίας εντάσεως φυσική δραστηριότητα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους δεν διέθεταν σκύλο μετά βίας ξεπερνούσε το 30%.

Επιπλέον, το 50% των ιδιοκτητών σκύλων ξεπερνούσαν το μισάωρο περπάτημα την ημέρα.

Συνολικά, τα δύο τρίτα των εθελοντών που είχαν σκύλο διέθεταν το λιγότερο 10 λεπτά κάθε φορά που έβγαζαν τον σκύλο τους βόλτα – και οι περισσότεροι τον έβγαζαν έξω περισσότερες από μία φορά την ημέρα.

Όπως γράφουν ο δρ Ρηβς και οι συνεργάτες του στην «Επιθεώρηση Φυσικής Δραστηριότητας & Υγείας» (JPAH), οι ιδιοκτήτες σκύλων αποκομίζουν ένα ακόμα όφελος, καθώς συνολικά τείνουν να υιοθετούν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής σε σύγκριση με όσους δεν έχουν σκύλο.

Το εύρημα αυτό αποδίδεται στο ότι η ύπαρξη ενός κατοικιδίου στο σπίτι σχετίζεται με συνολική βελτίωση στην ποιότητα της ζωής και συνεπώς στην ψυχική διάθεση και στην ενεργητικότητα.

Read More

Απίστευτο σνακ!



Υλικά
Ψωμί για τοστ μπριος (φοβερή διαφορά στη γεύση)
Βούτυρο 
Φέτες τυρί cheddar
Φέτες γαλοπούλα
Πράσινη πιπεριά
Ντομάτα
 Εκτέλεση
Απλώστε γενναιόδωρα βούτυρο στο εσωτερικό αλλά και λίγο απ΄έξω. Βάλτε διπλό τυρί γαλοπούλα και βάλτε στο στην τοστιέρα. Μόλις ψηθεί προσθέστε την πιπεριά και την ντομάτα. Κόψτε τα σε δύο τρίγωνα και σερβίρετε.Tip: μερικοί προσθέτουν και Dijon μουστάρδα.

Read More

Ιμάμ μπαιλντί


melitzanes386
Υλικά 
10 μέτριες μελιτζάνες
6 μέτρια κρεμμύδια άνυδρα
6 σκόρδα
6 ντομάτες
1½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανός
1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις ανοίγουμε στη μέση. Σε μία λεκάνη γεμάτη νερό με 2 κουταλιές αλάτι βυθίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα, για να μαλακώσουν και ν’ ανοίξουν.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας το αλάτι το πιπέρι και τη ζάχαρη. Βγάζουμε τις ντομάτες από το αλατόνερο και τις στίβουμε πολύ κλλά και κατόπιν τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τα υλικά του μπολ και τις περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό, τις σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχατο και τις ψήνουμε για 1 ώρα περίπου αφαιρώντας προς το τέλος το αλουμνόχαρτο.

Read More

Κρεατόπιτα


kreatopita-386
Υλικά για ένα μέτριο ταψί
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος-χοιρινός)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ανάμικτα λαχανικά (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι)
2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ
½ φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο για το φύλλο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τη ρίγανη και τον μαϊντανό.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και το μπέικον. Σιγοβράζετε, μέχρι να απορροφήσει ο κιμάς όλα τα υγρά του.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Τότε προσθέτετε τα βρασμένα αβγά ψιλοκομμένα, και την μπεσαμέλ. Ανακατεύετε έως ότου γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί. Βουτυρώνετε τα φύλλα ένα προς ένα και στρώνετε με τα μισά τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού.
Αδειάζετε το μίγμα της γέμισης πάνω από τα φύλλα, ισιώνετε με κουτάλι και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζετε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια, τη ραντίζετε με λίγο νερό, την περιχύνετε με όσο βούτυρο περίσσεψε, και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή σε πιατέλα.

Read More

Αντιγυραντικές θεραπείες από φυσικά συστατικά


ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Δοκιμάστε σταφυλοθεραπεία: Για να καταδείξουν την εξαιρετικά σημαντική θρεπτική αξία των σταφυλιών οι ειδικοί τα παρομοιάζουν με το μητρικό γάλα. Οι πολυφαινόλες που περιέχουν αποτελούν το Νο1 όπλο στη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών που επιταχύνουν τη γήρανση. Παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C αλλά και πηκτίνης η οποία έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Στα κουκούτσια των σταφυλιών περιέχονται υψηλά ποσοστά τανίνης,μιας ουσίας με αντισηπτικές ιδιότητες, καθώς και σάκχαρα που συμβάλλουν στη θρέψη της επιδερμίδας και διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
Μείωσε τη φθορά με αιθέρια έλαια: Οι μάσκες με αιθέρια έλαια βότανα και φρούτα θα αλλάξουν θεαματικά την εμφάνιση των μαλλιών σας.
-Για βαθιά θρέψη σας συστήνω να δοκιμάσετε μία θεραπεία με μασάζ και λάδια δάφνης, rose, wood geranium, sandal wood και μείγμα φρούτων από την Ινδία. Η θεραπεία συνήθως γίνεται μια φορά το μήνα και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα.
-Για ενυδάτωση δοκιμάστε να κάνετε μία μάσκα από λάδι jojoba και αιθέριο έλαιο που συνδυάζεται με μασάζ.
-Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ αδύναμα και εξασθενισμένα, υπάρχει μια ειδική αγωγή με έλαια από δάφνη, cendar wood και tea trea, που εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης.
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ
Δοκιμάστε τη σοκολατοθεραπεία: Ανεβάστε κατακόρυφα τη διάθεσή σας μέσα σε ένα θεραπευτικό μπάνιο, όπως αυτή της σοκολάτας! Προσθέστε στο νερό του μπάνιου σας αφρόλουτρα με σοκολάτα και απλώστε μια κρέμα ενυδάτωσης με σοκολάτα και επωφεληθείτε από τις αντιγηραντικές ιδιότητες της σοκολάτας. Διαφορετικά αναζητήστε τη κούρα της σοκολατοθεραπείας σε μεγάλα ινστιτούτα ομορφιάς. Πρόκειται για μασάζ με βάση τη φυσική σοκολάτα. Περιέχει λάδι σοκολάτας, βούτυρο κακάο, αιθέρια έλαια, πολυφαινόλες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, λιποσώματα, λεκιθίνη, λάδι jojoba, καθώς και εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και κισσού. Απλώνεται κρύα ή χλιαρή στο δέρμα, ενυδατώνοντάς το, χαρίζοντας σύσφιξη και απαλότητα. Η αίσθηση της σοκολάτας και το φυσικό πλούσιο άρωμά της, δημιουργούν ευεξία και χαλάρωση, αφού εκλύεται η σεροτονίνη, (η ορμόνη που εκλύεται όταν μυρίζουμε ή τρώμε σοκολάτα γνωστή ως ορμόνη της ευτυχίας).
Δοκιμάστε το σύκο. Αν τα γόνατα και οι αγκώνες σας έχουν τραχιά επιφάνεια,κάντε μασάζ με ένα σφουγγάρι από λούφα ενώ κάνετε ντους: ερεθίζει λιγότερο από το τρίχινο γάντι και κάνει το δέρμα απαλό. Μετά, σε νωπό δέρμα ρίξτε λίγες σταγόνες έλαιο σύκου. Συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες του φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και την αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, όχι μόνο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα αλλά το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό.

Read More

Αερόβιο πρόγραμμα για κάψιμο λίπους


Τι είναι ακριβώς η αερόβια άσκηση;
Σίγουρα δεν είναι το πρόγραμμα aerobic μόνο αλλά κάθε άσκηση στην οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες. Αποτέλεσμα η ταχύτερη καύση θερμίδων, που βοηθά στην απώλεια κιλών. Επίσης αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους κτύπους της καρδιάς με συνέπεια να βελτιώνεται το καρδιαγγειακό και καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Επίσης μειώνει το λίπος, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του οργανισμού
Κάθε πότε
H διάρκεια της αεροβικής προπόνησης μπορεί να κυμαίνεται από 20-60 λεπτά, να έχει μια περιοδικότητα και να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα αποχής. Έτσι, λοιπόν, μια συχνότητα 3-5 φορές την εβδομάδα από 20-40 λεπτά είναι αρκετή.
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Περπάτημα
Ιδανική άσκηση για όλους και για όλες. Θα σας γεμίσει ενέργεια, θα οξυγονώσει τους μυς και τον εγκέφαλό σας και θα σας αναζωογονήσει.
Θα κάψετε: 100 θερμίδες/30 λεπτά
Βάδισμα και τρέξιμο
Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών.
Θα κάψετε: Έως 200 θερμίδες/30 λεπτά
Τρέξιμο
Φτιάχνει καλλίγραμμα πόδια.
Θα κάψετε: Έως και 300 θερμίδες/45 λεπτά.
Τρέξιμο σε στίβο
Αυξάνει τις καύσεις, ανάλογα με την ένταση.
Θα κάψετε: Έως και 260 θερμίδες/30 λεπτά.
Κολύμβηση στη θάλασσα
Πρόκειται για έναν πολύπλευρο τρόπο εκγύμνασης που τονώνει όλο το σώμα και χαρίζει γράμμωση.
Θα κάψετε: Έως και 500 θερμίδες/ώρα.
Κολύμβηση με βατραχοπέδιλα
Είναι αερόβια άσκηση με μυική τόνωση μαζί.
Θα κάψετε: Έως και 500 -600/ώρα.
Τρέξιμο σε διάδρομο
Επιταχύνει τη λιποδιάλυση.
Θα κάψετε: Έως και 350 θερμίδες/30 λεπτά.
Περπάτημα σε διάδρομο
Βοηθά στο κάψιμο θερμίδων, ανάλογα πάντα με την ένταση του βαδίσματος.
Θα κάψετε 150 θερμίδες/ 45 λεπτά.
Βάδισμα και τρέξιμο σε διάδρομο
Αυξάνουν την κινητοποίηση του λίπους
Θα κάψετε: έως και 300 θερμίδες/30 λεπτά.
Στατικό ποδήλατο
Ιδανικό για καύση λίπους, τόνωση μυών, ποδιών και γλουτών.
Θα κάψετε: ‘Εως και 500/60 λεπτά, αν κάνετε μάλιστα spinning.
Ελλειπτικό
Σμιλεύει μηρούς, γλουτούς και οπίσθια. Γυμνάζει μεγάλες μυϊκές ομάδες, με έντονες ρυθμικές κινήσεις, χωρίς να προκαλεί κραδασμούς, με αποτέλεσμα να μην καταπονούνται καθόλου οι αρθρώσεις.
Θα κάψετε: Έως και 380 θερμίδες/40 λεπτά.

Read More

Το σωστό σαπούνι ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας


Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι σαπουνιών στην αγορά, όπου όλα προσφέρουν μοναδικές ιδιότητες και προσφέρονται σε κάθε λογής υφές, σχήματα, αρώματα, χειροποίητα, γεμάτα κόκκους μπαχαρικών, πολύχρωμα, μικρούς κύβους κ.λπ. Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή είναι αυτά που προέρχονται από υλικά της φύσης, που κατασκευάζονται από αποστάγματα φυτών (και όχι από ζωικό λίπος) ενώ περιέχουν και πολλά φυτικά στοιχεία. Αυτού του είδους τα σαπούνια είναι πολύ απαλά, κρεμώδη στην υφή τους και απολύτως φιλικά στο δέρμα. Αναζητήστε στα σαπούνια συστατικά όπως το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι του αβοκάντο, το μέλι, τις ξυλώδεις εσάνς αλλά και το απόσταγμα από φύλλα εσπεριδοειδών γιατί βοηθούν την επιδερμίδα να παραμείνει λεία και απαλή προσφέροντας ταυτόχρονα και δραστικές αντηγηραντικές ιδιότητες με κάθε χρήση. Όταν, μάλιστα, στη σύνθεση των σαπουνιών αυτών προστεθούν και  αιθέρια έλαια τα οφέλη τους πολλαπλασιάζονται – η λεβάντα για παράδειγμα είναι αναζωογονητική για το κουρασμένο δέρμα, το τσάι προσφέρει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και το λεμόνι είναι διεγερτικό της διάθεσης.
Μάθετε για τα σαπούνια
Κλασικά: Θεωρούνται “σκληρά” (δηλαδή έχουν υψηλό δείκτη pH -σχεδόν 10) και μπορεί εύκολα να ερεθίσουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες που κοκκινίζουν, ενώ τα ξηρά δέρματα γίνονται ακόμη περισσότερο στιλπνά και καθόλου λεία.
Πλούσια ενυδατικά: Η πολύ ξηρή επιδερμίδα θα ευεργετηθεί όταν καθαρίζεται με ένα πλούσια ενυδατικό και αγνό σαπούνι. Αυτά τα σαπούνια καθαρισμού συμπεριφέρονται ευγενικά στο δέρμα και προκαλούν την ελάχιστη δυνατή αλλαγή στο pH, βοηθώντας το να ανακάμψει γρηγορότερα και προφυλάσσοντας το μόνιμα από οποιαδήποτε αλλοίωση.
Υποαλλεργικά: Εάν έχετε λιπαρό δέρμα είναι ιδανικά γιατί δεν μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος. Αντίθετα, τα κρεμώδη δεν είναι κατάλληλα για την περίπτωσή σου καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά στοιχεία.
Αντιβακτηριδιακά: Χρησιμοποιήστε τα μόνο για τα χέρια ή τα πόδια -και μάλιστα περιστασιακά- καθώς πρόκειται για προϊόντα που έχουν την τάση να αφαιρούν όλη τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, αφυδατώνοντας τα τόσο γρήγορα όσο αν καθόσασταν μια ολόκληρη ημέρα κάτω από τον καυτό ήλιο.
Εμπλουτισμένα: Ψάξτε για εκείνα που περιέχουν επιπροσθέτως μέλι και γάλα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα υγείας και ομορφιάς στην επιδερμίδα του σώματός σας.
Απολεπιστικά: Πολλά από αυτά περιέχουν κόκκους βρόμης ή άλλων δημητριακών, είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων κυρίως στις ώριμες και ξηρές επιδερμίδες.
Έξτρα ενυδατικά: Περιέχουν συνήθως shea butter και είναι τα πλέον κατάλληλα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

Read More

Καταπολεμήστε τα λιπαρά μαλλιά


lipara-386
Τα πρόβλημα των λιπαρών μαλλιών οφείλεται στην υπερβολική συγκέντρωση σμήγματος στο δέρμα του κεφαλιού μας
Το περιττό σμήγμα κάθεται στις ρίζες των μαλλιών μας, ενώ ταυτόχρονα απορροφά τη σκόνη με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν βρόμικα. Αν και το λούσιμο δεν ενθαρρύνει την παραγωγή σμήγματος, τα λιπαρά μαλλιά είναι λάθος να λούζονται καθημερινά.
Τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δείχνουν τα μαλλιά σας καθαρά, χρησιμοποιώντας πάντα σαμπουάν με την ένδειξη «για λιπαρά μαλλιά». Αν ασκείστε καθημερινά ή η τρίχα σας είναι πολύ λεπτή, τότε το καθημερινό λούσιμο γίνεται ανάγκη.
Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε ένα σαμπουάν με την ένδειξη «για συχνό λούσιμο». Προϊόντα styling με σιλικόνη ή πανθενόλη θεωρούνται απαγορευμένα για το συγκεκριμένο τύπο μαλλιών. Προτιμήστε τις νέες σειρές με αποστάγματα μεταξιού.

Read More

Βελουτέ ντοματόσουπα


Μερίδες: 4
Συστατικά: 
  1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια
  1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
 2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε τέταρτα ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  1 κούπα ζωμός λαχανικών
  120 γραμμάρια τυρί κρέμα
  2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  Ό κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  Αλάτι και πιπέρι
  Τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
  Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός της παρμεζάνας) σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε τα για μία ώρα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να πάρει η σούπα μια κρεμώδη υφή. Αν χρειαστεί στο τέλος λιώστε τα κομμάτια που έχουν μείνει ολόκληρα με το peamer.
  Σερβίρετε, γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό.

Read More

Τα οφέλη του γιαουρτιού


yogurt-386
Η αρχέγονη δροσερή τροφή που για πολλούς κρύβει το μυστικό της μακροζωίας.
Οι Γάλλοι το ονόμασαν «γάλα της αιώνιας ζωής» και οι κάτοικοι του Καυκάσου πιστεύουν ότι οφείλουν την καλή τους υγεία και μακροζωία στο γιαούρτι. Βάλτε το στο καθημερινό σας τραπέζι και επωφεληθείτε κι εσείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Τα οφέλη του γιαουρτιού
Το γιαούρτι μας προσφέρει όλα τα πολύτιμα συστατικά του γάλακτος (πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, ασβέστιο) και επιπλέον, επειδή έχει υποστεί ζύμωση, διατηρεί σε ισορροπία τους μικροοργανισμούς του εντέρου και ενισχύει την απορρόφηση πολλών θρεπτικών στοιχείων.
Στην κουζίνα
1. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Ποτέ στην κατάψυξη ή σε υψηλές Θερμοκρασίες.
2. Αν το χρησιμοποιήσετε σε κέικ και γλυκά, αφήστε το σε
θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα.
3. Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος» στα γλυκά με γιαούρτι για να γίνουν ελαφρύτερα.
4. Μαρινάρετε τα κρεατικά σε γιαούρτι για να μαλακώσουν.
5. Το γιαούρτι καλό είναι να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος. Έτσι αποφεύγετε το αντιαισθητικό «κόψιμο» που καταστρέφει την εμφάνιση του φαγητού.
6. Για να μην σας «κόψει» στο ψήσιμο χρησιμοποιήστε ασπράδι αβγού ή κορν φλάουερ.
7. Αναμείξτε το με ελαιόλαδο, μαγιονέζα, ξίδι ή λεμόνι και χτυπήστε το καλά. Χρησιμοποιήστε το μείγμα σαν ντρέσινγκ στις σαλάτες.
8. Για ένα δροσερό επιδόρπιο συνοδέψτε τις κομπόστες σας με γιαούρτι.
9. Φτιάξτε ντιπ από γιαούρτι προσθέτοντας ξυσμένο καρότο, αγγούρι, ωμό κολοκύθι ή αβοκάντο πολτοποιημένο.

Της Μυρσίνης Λαμπράκη

Πηγή:Forma

Read More

Πιείτε ελληνικό καφέ,κάνει καλό!


coffee-386
Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ είναι γνωστές από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει. Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι ο δικός μας ελληνικός καφές έχει αντιυπερτασικές ιδιότητες.
Λέγεται ότι ένα-δύο φλιτζάνια την ηµέρα βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία της καρδιάς, σύµφωνα µε την Α' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Read More

Τάρτα με αγκινάρα


tarta-agginares-386
Υλικά (για ταρτιέρα 28-30 εκ.)
1 φύλλο σφολιάτας
8 πάτοι από αγκινάρες (κατεψυγμένες)
1 ματσάκι άνηθος
3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση 
Βράζετε τις αγκινάρες για 5-6' μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι. Προσθέτετε και τις αγκινάρες και τις γυρίζετε για λίγο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Απλώνετε το φύλλο της κρούστας σε στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά του. Κόβετε ό,τι εξέχει από το ταψί. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 8-10' στον προθερμασμένο φούρνο.
Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από την προ-ψημένη κρούστα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον άνηθο, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε την τάρτα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, κόβοντας σε κομμάτια.

Read More

Γεμιστές πιπεριές


paper-stuff-386
Υλικά για 4 άτομα
4 πιπεριές πράσινες, μέτριες
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
200 γρ. μανούρι χοντροτριμμένο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ταμπάσκο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση 
1. Φροντίστε να αγοράσετε πράσινες πιπεριές όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφες. Τις πλένετε καλά, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, και αφαιρείτε τους σπόρους τους.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη φέτα, το μανούρι, το μπέικον και τις πιπεριές Φλωρίνης. Προσθέτετε το ταμπάσκο και ανακατεύετε καλά.
3. Με αυτό το μίγμα, γεμίζετε τις κομμένες στη μέση πιπεριές. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και αραδιάζετε μέσα τις πιπεριές.
4. Ραντίζετε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 30-35' περίπου.
5. Σερβίρετε τις πιπεριές σε πιάτα ή πιατέλα, ζεστές και πασπαλισμένες με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB