Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011
Κέικ λεμόνι
Υλικά για 6-8 άτομα
225 γρ. βούτυρο
225 γρ. άχνη ζάχαρη
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
Ξύσμα από 3 λεμόνια (κρατήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού για το γλάσο)
Χυμός από 2 λεμόνια
ζάχαρη άχνη αρκετή για το γλάσο
225 γρ. βούτυρο
225 γρ. άχνη ζάχαρη
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
Ξύσμα από 3 λεμόνια (κρατήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού για το γλάσο)
Χυμός από 2 λεμόνια
ζάχαρη άχνη αρκετή για το γλάσο
Ετοιμασία
Ζεσταίνουμε τον φούρνο και αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το βούτυρο τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού χτυπώντας τα όλα μαζί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Τοποθετούμε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας το υπόλοιπο του χυμού λεμονιού με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρώς υγρό αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Όταν κρυώσει το κέικ και το βγάλουμε από την φόρμα το περιχύνουμε με το γλάσο λεμονιού.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο και αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το βούτυρο τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού χτυπώντας τα όλα μαζί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Τοποθετούμε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας το υπόλοιπο του χυμού λεμονιού με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρώς υγρό αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Όταν κρυώσει το κέικ και το βγάλουμε από την φόρμα το περιχύνουμε με το γλάσο λεμονιού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου