Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Υλικά
500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα και καθαρισμένα
50 γρ. κουκουναρόσπορους
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
250 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Για το σερβίρισμα
κανέλα σκόνη για ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Μόλις κάψει καλά, ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι.
Προς το τέλος του καβουρντίσματος, προσθέτετε τα φιστίκια Αιγίνης και τους κουκουναρόσπορους.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, βράζετε το νερό με το μέλι και το ξύλο της κανέλας, μέχρι να «δέσει» ελαφρά το σιρόπι.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα με το σιρόπι από τη φωτιά και αρχίζετε να το ρίχνετε στον καβουρντισμένο χαλβά με κουτάλα της σούπας (κουταλιά κουταλιά), ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τον χαλβά να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει ο χαλβάς, τον μεταφέρετε σε φόρμα και όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα και τον σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου