Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
Brownies
Υλικά
85γρ. βούτυρο ή βιτάμ
125γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σούπας λικέρ σοκολάτας (ή κρεμώδες λικέρ) ή άρωμα βανίλιας
110 γρ. αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20-20. Βάζουμε σε μπαιν μαρί, το βούτυρο, τη σοκολάτα, την καστανή και κανονική ζάχαρη και το μέλι.
Αφήνουμε να ζεσταθεί και να αρχίσει να λιώνει και σιγά σιγά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Το βγάζουμε από το μπαιν μαρί και το ρίχνουμε σε άλλο μπολ ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ανακατεύουμε για να κρυώσει λίγο.
Ρίχνουμε τα αυγά (όχι χτυπημένα, αλλά κατευθείαν) και ανακατεύουμε με το σύρμα(για το χτύπημα των αυγών) πολύ γρήγορα να ενσωματωθούν στο μίγμα και ρίχνουμε και το λικέρ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι-μπέικιν και κακάο και ομοιογενοποιούμε. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C και αφού περάσουν αυτά κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 2 λεπτά περίπου.
Από:sugarbuzz.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου