Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Οικονομική διακόσμηση με στυλ


Ουδέτερα τα μεγάλα έπιπλα
Επιλέξτε κάποια ουδέτερα χρώματα και σχήματα στα μεγάλα έπιπλα του χώρου. Ένας καναπές με μονόχρωμο ύφασμα, τραπέζια στο χρώμα του κλασικού ξύλου και διάφορες άλλες επιλογές σε αυτή τη λογική έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα: α) είναι πιο δύσκολο να τα βαρεθείς, β) αποτελούν τα ιδανικά «θεμέλια» για να χτίσεις διαφορετικά στιλ κάθε εποχή και γ)όταν θα αποφασίσεις να κάνεις μια γενναία αλλαγή δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις και αυτά τα μεγάλα και ακριβά κομμάτια.

Αναζήτησε λύσεις στην τοπική αγορά
Ο επιπλοποιός της περιοχής σου μπορεί να σου φτιάξει αξιόλογα κομμάτια, ακόμα και κατά παραγγελία από φωτογραφία. Κερδισμένοι θα βγείτε και οι δύο και φυσικά το χρήμα θα κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία. Ο επιπλοποιός θα έχει δουλειά και θα βάλει τα δυνατά του να σε ικανοποιήσει αφού θα είσαι η περιφερόμενη διαφήμισή του κι εσύ θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα από τα μεταφορικά που θα πλήρωνες αν έκανες μια αγορά από κάποιο μακρινό κατάστημα.

Διακόσμησε με χρώμα
Η ανανέωση του χώρου χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία γίνεται εύκολα φρεσκάροντας τα αξεσουάρ του χώρου. Ριχτάρια, χαλάκια, βάζα και διακοσμητικά, θα δώσουν νέα πνοή στο χώρο, οι αλλαγές χρωμάτων θα κάνουν τα παλιά έπιπλα να μοιάζουν καινούργια και στο πορτοφόλι σου θα έχουν περισσέψει αρκετά χρήματα.

Εστίασε στην λειτουργικότητα
Ακόμα κι αν η μόδα του περάσει, ένα χρηστικό αντικείμενο δεν θα χάσει ποτέ την χρηστικότητά του. Ένα βολικό ανθοδοχείο, μπορεί σε λίγο καιρό να μην θέλεις να βρίσκεται στην πιο περίοπτη θέση του καθιστικού σου, θα μπορεί ωστόσο να φιλοξενεί πάντα λουλούδια σε κάποια γωνιά. Αν σκοπεύεις να διαθέσεις χρήματα για κάποιο design κομμάτι, φρόντισε να σιγουρευτείς ότι ακόμα και όταν η μόδα του περάσει, θα εξακολουθεί να προσφέρει την χρηστικότητά του σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού.

Αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων
Τα τραπεζάκια με αποθηκευτικό χώρο, οι καναπέδες που γίνονται κρεβάτι, τα έπιπλα με ντουλάπια και ράφια θα σε γλιτώσουν από διπλά έξοδα, εξυπηρετώντας τον αρχικό τους σκοπό και προσφέροντάς σου χώρο για αποθήκευση ή τρόπο να φιλοξενήσεις καλεσμένους χωρίς έξτρα έξοδα.

Ανακαίνισε – αντάλλαξε – μετακίνησε
Μερικές φορές, απλά η αλλαγή της διαρρύθμισης είναι αρκετή για να δώσεις νέα όψη στο χώρο. Και κάτι τέτοιο, εκτός από την κούρασή σου να τα μετακινήσεις, δεν έχει κανέναν κόστος.
Στην αποθήκη της μαμάς, στο σπίτι στο χωριό ή από την μετακόμιση της κολλητής σου μπορείς να βρεις πραγματικά «διαμάντια» και να φτιάξεις μια vintage ή πιο μοντέρνα γωνιά στο χώρο, ανανεώνοντάς τον. Κόστος; 0.
Αντίστοιχα ο γείτονας, ο αδερφός σου ή μια συνάδελφος μπορεί να ανανεώσει τον δικό της χώρο με κάποιο κομμάτι που το έχεις βαρεθεί, δεν ταιριάζει ή δεν χωράει πια στο χώρο σου και ψάχνεις τρόπο να το ξεφορτωθείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB