Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Υπέροχη πίτα με κρέμα γάλακτος


pie-386

Υλικά για 12 κομμάτια
1 δόση ζύμη με ρικότα
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 1/2φλιτζ. τριμμένο έμενταλ
1/3 φλιτζ. κρεμά γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. χοντροκομμένο μπέικον
Για τη ζύμη με ρικότα
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μία πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζ. βούτυρο, που έχετε μαλακώσει
125 γρ. μαλακή ρικότα
Εκτέλεση
Σε μια καθαρή επιφάνεια αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε τη ρικότα και ανακατεύετε ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μία μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα αβγά με το έμενταλ, την κρεμά γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε φύλλο.
Ρίχνετε το μπέικον στη βάση της ζύμης και στη συνέχεια περιχύνετε με το μείγμα των αβγών. Ψήνετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, στους 180° C, για 30-35 λεπτά.
Στα 5 τελευταία λεπτά, αυξάνετε λίγο τη θερμο¬κρασία για να ξεροψηθεί και να κάνει κρούστα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB