Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Φασόλια γίγαντες,με σπανάκι


bean-spinach-386

Υλικά για 6 άτομα
• 500 γρ. φασόλια γίγαντες
• 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
• 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού πουρές ντομάτας
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Μουλιάζετε αποβραδίς τους γίγαντες σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα, τους ξεπλένετε και τους βάζετε να βράσουν για 1 ώρα, περίπου, σε μια κατσαρόλα με νερό. Όταν μαλακώσουν, τους στραγγίζετε και τους αφήνετε στην άκρη.
2.Καθαρίζετε, πλένετε καλά και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια το σπανάκι.
3.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ίσα να μυρίσουν. Προσθέτετε το καρότο και το σπανάκι και τα γυρίζετε με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν.
4. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τον πουρέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση το φαγητό, προσθέτετε τους βρασμένους γίγαντες και ανακατεύετε.
5. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνει με μια ωραία σάλτσα.
6. Σερβίρετε το φαγητό, ζεστό ή χλιαρό, σε πιάτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB