Τρίτη 17 Απριλίου 2012
Μάφιν με σως πορτοκάλι
Υλικά για 18 κομμάτια
3/4 φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
1½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. του γλυκού κανελογαρίφαλο κοπανισμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
1 κουτ. της σούπας σόδα μαγειρική
3/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό
Για τη σάλτσα
1 ποτήρι του νερού χυμός πορτοκάλι
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για 3 ', μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Στο μεταξύ, κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα και το αναμιγνύετε με το μπέικιν-πάουντερ και το κανελογαρίφαλο.
Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μίξερ. Προσθέτετε και το χλιαρό νερό, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αρχίζετε να ρίχνετε στο μίξερ το μίγμα του αλευριού σε δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ενσωματωθεί.
Λαδώνετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη 18 φορμάκια για μάφινς, και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40', περίπου. Τα βγάζετε από τον φούρνο και μετά από λίγο τα ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι, τον χυμό με τη ζάχαρη και τη σταφίδα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, και το προσθέτετε στη σάλτσα περνώντας το από σουρωτήρι. Όταν πήξει η σος, τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Σερβίρετε τα μάφινς περιχύνοντας τα με μια-δυο κουταλιές σάλτσα πορτοκαλιού και σταφίδες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου