Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Καστανό ρύζι με ντομάτα


Brown-rice-tomatoes-386

Υλικά για 4 άτομα
• 2 φλιτζ. καστανό ρύζι
• 500 γρ. σφιχτές, ώριμες ντομάτες
• 5 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 μικρό, κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
• μία πρέζα ρίγανη ή γλυκιά μαντζουράνα
• 8 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό, ανακατεύοντας μια δυο φορές, για 45 περίπου λεπτά. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις γυρίζετε ανάποδα και τις αφήνετε να στραγγίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 20 λεπτά. Αφαιρείτε την ψίχα μ' ένα κουταλάκι και τη ρίχνετε σ' ένα μπολ. Προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη ή τη μαντζουράνα, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι, κι ανακατεύετε καλά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνετε και το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ (μια βαθιά, ξύλινη πιατέλα ταιριάζει με τους κόκκους του καστανού ρυζιού). Ραντίζετε το υπόλοιπο λάδι πάνω στο ρύζι κι ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μείγμα της ντομάτας με τα καρυκεύματα και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB