Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Παγωτό φράουλα


Υλικά για 6 άτομα
1 1/4 φλιτζ. ανθόγαλα
1 μπαστουνάκι βανίλια
3 μεγάλοι κρόκοι αβγών
1 1/2-2 φλιτζ. φράουλες
χυμός από 1/2 λεμόνι
3/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 1/4 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
κομμένες φράουλες, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ρίχνετε το γάλα σε σκεύος, προσθέτετε τη βανίλια και αφήνετε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, το αφήνετε για 20 λεπτά και αφαιρείτε τη βανίλια. Σουρώνετε το γάλα σε μπολ όπου έχετε ρίξει τους κρόκους και χτυπάτε το μείγμα.
Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά, σε καθαρό σκεύος, ανακατεύοντας ώσπου να αρχίσει να δένει η κρέμα. Την αδειάζετε σε μπολ, καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ, χτυπάτε σε μπλέντερ τις φράουλες με το χυμό λεμονιού, ώσπου να γίνει λείος πολτός. Περνάτε τον πολτό από σουρωτήρι σε μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να πήξει και την αναμειγνύετε με την κρέμα και τον πολτό φράουλας. Ρίχνετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε για 20-30 λεπτά, ώσπου να αρχίσει να στέκεται.
Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, το σκεπάζετε και το αφήνετε να σφίξει.
Το βγάζετε από την κατάψυξη να μαλακώσει ελαφρώς, γαρνίρετε με φράουλες και σερβίρετε αμέσως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB