Τετάρτη 30 Μαΐου 2012
Σαρλότ με μους γιαουρτιού και κεράσια
Υλικά για 3 άτομα
200γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι (έβαλα ένα με 2%λιπαρά)
100γρ. κρέμα γάλακτος(εδώ δυστυχώς με 35%λιπαρά!)
1κ.γ. σκόνη ζελατίνης
φρέσκα κεράσια, από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια
12 σαβαγιάρ
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη με 1 κουταλιά κρύο νερό και αφού φουσκώσει λιγάκι, τη λιώνουμε σε 2κουταλιές νερό που έχει βράσει.
Τότε χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει πολύ σφιχτή σαντιγύ. Μια μέτρια κατάσταση! Την ανακατεύουμε με το γιαούρτι με μια πλαστική σπάτουλα να ενσωματωθεί και ρίχνουμε και την λιωμένη ζελατίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σιγά σιγά.
Τέλος ρίχνουμε και τα κεράσια, τα οποία αν θέλουμε τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια.
Σε μικρά τσέρκια βάζουμε τα σαβαγιάρ που τα έχουμε κόψει στη μέση, περιμετρικά και ρίχνουμε στο κενό την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Αν δεν έχουμε μικρά τσέρκια, μπορούμε να ντύσουμε με μεμβράνη μπωλάκια(πχ. αυτά για σουφλέ), να βάλουμε πάλι περιμετρικά τα σαβαγιάρ, την κρέμα και όταν βγάλουμε πια από το ψυγείο, απλά θα το αναποδογυρίσουμε σε πιάτο και θα αφαιρέσουμε τη μεμβράνη. Η ποσότητα αυτή είναι για 3 τσέρκια ή μπωλάκια, γι' αυτό και χρησιμοποιώ λίγα σαβαγιάρ που τα κόβω στη μέση. Επίσης διακοσμούμε με κεράσια! Πρωτότυπο!
sugarbuzz.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου