Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Σορμπέ βερίκοκου


apricot-sorbet-386

Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 ,5 κιλό βερίκοκα καθαρισμένα
250 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το βράζουμε για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα βερίκοκα με το μπλέντερ.
Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι και κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα λειωμένα βερίκοκα και το καλά χτυπημένο ασπράδι αυγού, αφού ανακατέψουμε καλά το βάζουμε στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες, το ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλες έξι ώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB