Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκότα σοκολάτας με μαρέγκα



Υλικά
2 ασπράδια αυγών
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική(1/2 κούπα)
160γρ. κουβερτούρα
1/2κ.γ. εσάνς βανίλιας
100γρ. καρύδια

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπαιν-μαρί. Αφού λιώσει την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης).
Στη συνέχεια τρίβουμε τα καρύδια, αλλά όχι να γίνουν σκόνη. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μισή ποσότητα καρύδια μισή αμύγδαλα ή μακαντάμια.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς(αέρα).
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν γυαλιστερή μαρέγκα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή κουβερτούρα στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ. Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα θα σφίξει ελαφρά. Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς, να αναμειχθούν ελαφρά.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ή δύο ταψάκια(ανάλογα το μέγεθος) και με ένα κουτάλι ρίχνουμε "κουταλιές" πάνω στη λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 10-12'. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να σταθεροποιηθούν πρώτα για 5' περίπου και στη συνέχεια τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα. Τα συντηρούμε μέσα σε κουτί.
Περίπου 15 τεμάχια(ανάλογα το μέγεθος που θα τα φτιάξουμε).

sugarbuzz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB