Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013
Τορόνε σοκολάτας
Υλικά για 20 φέτες
• 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 1/2 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο
• 1 ασπράδι
• 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
• 1/2 φλιτζ. αλεσμένα αμύγδαλα
• 3/4 φλιτζ. κομμένα αμύγδαλα, καβουρντισμένα
• 5 κουταλιές λεπτοκομμένα κόντιτα (αποξηραμένα κομματάκια φρούτων ζαχαρωμένα)
Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας
• 180 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
• 1 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρντισμένα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώσπου το μείγμα να γίνει λείο.
Χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ το ασπράδι μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να πήξει. Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα κόντιτα.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ζαχαροπλαστικής και το πλάθετε σε παχύ κύλινδρο. Καθώς κρυώνει το μείγμα, με τη βοήθεια του χαρτιού, του δίνετε τριγωνικό σχήμα.
Κατόπιν, τυλίγετε με το χαρτί το τριγωνικό μείγμα
και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Για να ετοιμάσετε την επικάλυψη, λιώνετε τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Ξετυλίγετε το τριγωνικό ρολό και αλείφετε με καθαρό μαχαίρι τη λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια του.
Πιέζετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα σε μία λεπτή στρώση πάνω στη σοκολάτα, δουλεύοντας γρήγορα προτού πήξει η σοκολάτα. Βάζετε το στολισμένο ρολό στο ψυγείο και κόβετε το τορόνε σε αρκετά λεπτές φέτες. Το τορόνε είναι ιδανικό ως επιδόρπιο σε ένα dinner party.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου