Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013
Σαλάτα με βραστά λαχανικά και γαρίδες
Υλικά (για 6-8 άτομα)
Για τη σαλάτα
• 500 γρ. μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
• 200 γρ. κουνουπίδι (μόνο τις φουντίτσες)
• 200 γρ. γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
• 5 μεγάλες γαρίδες βρασμένες ολόκληρες για το γαρνίρισμα
• 1 κ.τ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
• 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 2 φρέσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα
• άνηθο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
• 500 γρ. μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
• 200 γρ. κουνουπίδι (μόνο τις φουντίτσες)
• 200 γρ. γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
• 5 μεγάλες γαρίδες βρασμένες ολόκληρες για το γαρνίρισμα
• 1 κ.τ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
• 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 2 φρέσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα
• άνηθο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
Ετοιμασία
1. Βράστε για λίγο τις γαρίδες και σοτάρετέ τες ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
2. Σε αλατισμένο νερό βραστέ το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 5 λεπτά περίπου. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
3. Βάλτε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τις κομμένες γαρίδες σε μια σαλατιέρα. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
4. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και δουλέψτε τα καλά με το σύρμα των αβγών. Περιχύστε τη σαλάτα και γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
1. Βράστε για λίγο τις γαρίδες και σοτάρετέ τες ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
2. Σε αλατισμένο νερό βραστέ το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 5 λεπτά περίπου. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
3. Βάλτε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τις κομμένες γαρίδες σε μια σαλατιέρα. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
4. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και δουλέψτε τα καλά με το σύρμα των αβγών. Περιχύστε τη σαλάτα και γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου