Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014
Κρέμα τιραμισού σε φωλιά από μπισκότα
Υλικά για λεπτή ζύμη μπισκότων
110 γραμμ. βούτυρο
130 γραμμ. άχνη
4 ασπράδια
130 γραμμ. κοσκινισμένο αλεύρι
Εκτέλεση για τα μπισκότα
Αφήνουμε το βούτυρο και τα ασπράδια εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει πολύ και προσθέτουμε την άχνη ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Δεν χρειάζεται μίξερ.
Ρίχνουμε και το αλεύρι.
Απλώνουμε τη ζύμη με σπάτουλα σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί πάχους 4-6 χιλ, σχηματίζοντας κύκλους. Λίγους θα ψήνουμε κάθε φορά.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10', μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν γύρω-γύρω.
Μόλις βγάλουμε το ταψί, με σπάτουλα ανασηκώνουμε τον κύκλο γρήγορα και τοποθετούμε πάνω σε χαμηλό ποτήρι που έχουμε αναποδογυρίσει ή μπωλ για να πάρει το σχήμα. Θα κρυώσει πολύ γρήγορα και θα σταθεροποιηθεί. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Υλικά για την κρέμα
4 ασπράδια
4 κρόκοι
500γρ. μασκαρπόνε
200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σ' ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να κάψει. Με τον τρόπο αυτό παστεριώνονται οι κρόκοι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε.
Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε, σε δόσεις, στο μείγμα τυριού-κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα σιλικόνης μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
-Σερβίρουμε λίγη κρέμα πάνω σε κάθε φωλίτσα και πασπαλίζουμε με κακάο ή αν θέλουμε
santie-athina.blogspot
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου