Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
Κοτόπουλο με πολύχρωμα λαχανικά
Υλικά για 4-6 άτομα
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη) κομμένες σε μπαστούνια
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κρασοπότηρο, περίπου, λευκό ξηρό κρασί
αλάτι , πιπέρι
ρίγανη
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη) κομμένες σε μπαστούνια
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κρασοπότηρο, περίπου, λευκό ξηρό κρασί
αλάτι , πιπέρι
ρίγανη
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι να κάψει σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 15' ακόμα, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Στο τέλος, προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και σιγοβράζετε για 10-15' ακόμη, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι λευκό.
Βάζετε το λάδι να κάψει σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 15' ακόμα, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Στο τέλος, προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και σιγοβράζετε για 10-15' ακόμη, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι λευκό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου