Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σπαγγέτι με παρμεζάνα και ντομάτα


pasta-386
Υλικά 
1 πακέτο μακαρόνια
80 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κ. σούπας μαργαρίνη
4 ώριμες ντομάτες, μετρίου μεγέθους, τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλλα μετρίου μεγέθους
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι – πιπέρι
1 φλιτ. νερό

Εκτέλεση 
Αρχικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, την κανέλλα, το μπαχάρι, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια για 12 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα. Όταν τα μακαρόνια βράσουν τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και έτσι όπως είναι ζεστά προσθέτουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε από πάνω με την σάλτσα και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB