Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο με ταλιατέλες


Υλικά
  • 800 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • 500 γραμμ. ταλιατέλες
  • 3 φρέσκες ντομάτες
  • 260 γραμμ. πολτό φρέσκιας ντομάτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  •  1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Τρόπος Παρασκευής
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες, το ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο λάδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Σβήνουμε με κρασί.
  4. Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Αφήνουμε 5 λεπτά να τσιγαριστούν και προσθέτουμε τον πολτό και ένα ποτήρι νερό.
  5. Αφήνουμε να πάρει βράση το κοτόπουλο και να γίνει η σάλτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε ακόμη 3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με το κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB