Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011
Κοτόπουλο με ταλιατέλες
Υλικά
- 800 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
- 500 γραμμ. ταλιατέλες
- 3 φρέσκες ντομάτες
- 260 γραμμ. πολτό φρέσκιας ντομάτας
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Τρόπος Παρασκευής
- Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες, το ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο λάδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Αφήνουμε 5 λεπτά να τσιγαριστούν και προσθέτουμε τον πολτό και ένα ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση το κοτόπουλο και να γίνει η σάλτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε ακόμη 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με το κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου