Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μιλφέιγ με γέμιση μους φράουλας


Strawberry-Mille-Feuille-38
Υλικά
1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα ψυγείου
400 γρ. φράουλες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
400 ml κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
4 φύλλα ζελατίνας
Για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη
μερικές φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση 
Βάζετε τη ζελατίνα να μουλιάσει σε κρύο νερό για 5'. Τη στύβετε με τα χέρια και τη βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό για να λιώσει.
Πλένετε τις φράουλες, τις καθαρίζετε, τις κόβετε στη μέση και τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνει πουρές. Ρίχνετε τον πουρέ σε μπολ και προσθέτετε τη ζελατίνη ανακατεύοντας για να διαλυθεί στο μίγμα.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να σφίξει καλά.
Ρίχνετε τις φράουλες στη σαντιγί, προσθέτετε και τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα, μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα ενιαίο μίγμα. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο.
Απλώνετε τη φρέσκια σφολιάτα σε δύο ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι, κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια και με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη παντού.
Ψήνετε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.
Όταν ψηθούν οι σφολιάτες και κρυώσουν, μοντάρετε μιλφέιγ χρησιμοποιώντας 3 κομμάτια σφολιάτας στα οποία βάζετε ενδιάμεσα, μους φράουλας.
Σερβίρετε τα μιλφέιγ πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και γαρνιρισμένα με φρέσκες φράουλες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB