Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012
Σούπα με καρότο και πορτοκάλι
Υλικά (για 6 άτοµα)
• 4 κ.τ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 µεγάλο κρεµµύδι ξεφλουδισµένο και ψιλοκοµµένο
• 2,5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισµένη και ψιλοτριµµένη
• 900 γρ. καρότα σε φέτες
• 1,5 λίτρο νερό
• 500 ml φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
• 4 κ.τ.σ. κρέµα γάλακτος
• λίγο µαϊντανό
• αλάτι και πιπέρι
• 4 κ.τ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 µεγάλο κρεµµύδι ξεφλουδισµένο και ψιλοκοµµένο
• 2,5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισµένη και ψιλοτριµµένη
• 900 γρ. καρότα σε φέτες
• 1,5 λίτρο νερό
• 500 ml φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
• 4 κ.τ.σ. κρέµα γάλακτος
• λίγο µαϊντανό
• αλάτι και πιπέρι
Ετοιµασία
1. Ζεσταίνετε τo µισό ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα κρεµµύδια και το τζίντζερ µέχρι να µαλακώσουν.Προσθέτετε τα καρότα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
2. Ρίχνετε το νερό και το χυµό πορτοκαλιού και σιγοβράζετε µέχρι τα καρότα να γίνουν εντελώς τρυφερά.
3. Αδειάζετε τη σούπα καυτή σε µπλέντερ και δουλεύετε µέχρι να γίνει λεία αλλά όχι πολύ ρευστή. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
4. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας λίγη κρέµα γάλακτος στο κέντρο. Πασπαλίζετε µε λίγο µαϊντανό και σερβίρετε αµέσως.
1. Ζεσταίνετε τo µισό ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα κρεµµύδια και το τζίντζερ µέχρι να µαλακώσουν.Προσθέτετε τα καρότα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
2. Ρίχνετε το νερό και το χυµό πορτοκαλιού και σιγοβράζετε µέχρι τα καρότα να γίνουν εντελώς τρυφερά.
3. Αδειάζετε τη σούπα καυτή σε µπλέντερ και δουλεύετε µέχρι να γίνει λεία αλλά όχι πολύ ρευστή. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
4. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας λίγη κρέµα γάλακτος στο κέντρο. Πασπαλίζετε µε λίγο µαϊντανό και σερβίρετε αµέσως.
20' (προετοιμασία 10')
226 θερµίδες
226 θερµίδες
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου