Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
Σούπα με ζυμαρικά και λαχανικά
Υλικά για 4-6 άτομα
• 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
• 1 φλιτζ. φρέσκα φασολάκια, χάντρες
• 1 ώριμη ντομάτα, χοντροκομμένη
• 1 πράσο, το λευκό τμήμα, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο, κομμένα
• 1 ματσάκι θυμάρι, κομμένο
• 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• μία πρέζα αλάτι 2 λίτρα νερό
• 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 5 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
• 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
• 1 φλιτζ. φρέσκα φασολάκια, χάντρες
• 1 ώριμη ντομάτα, χοντροκομμένη
• 1 πράσο, το λευκό τμήμα, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο, κομμένα
• 1 ματσάκι θυμάρι, κομμένο
• 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• μία πρέζα αλάτι 2 λίτρα νερό
• 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 5 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το λάδι και λίγο αλάτι. Ρίχνετε το νερό και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Περνάτε τη σούπα στο μπλέντερ. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο καυτό νερό.
Βάζετε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το λάδι και λίγο αλάτι. Ρίχνετε το νερό και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Περνάτε τη σούπα στο μπλέντερ. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο καυτό νερό.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά όταν η σούπα βράσει και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνετε πιπέρι, λίγο λάδι και παρμεζάνα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου