Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Γρήγορο κοτόπουλο με πορτοκάλι και δυόσμο


Υλικά
   2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα
  2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  Χυμός από ένα πορτοκάλι
   Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
   5-6 ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
   Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (προεραιτικά)
   Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1 . Βάζετε ένα τηγάνι να ζεσταίνεται
2. Βάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια λαδόκολλα και πιέστε τα με το χέρι ώστε να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται. (το ίδιο κάνετε και αν έχετε κόψει το φιλέτο σε μπουκίτσες)
3. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι που έχει κάψει και τοποθετείτε το κοτόπουλο. Με μια ξύλινη κουτάλα το κουνάτε συνεχώς μέσα στο τηγάνι για να μην κολλήσει και να μην μαυρίσει. 
4. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού και αφήνεται να μαγειρευτεί 6-7 λεπτά αν τα φιλέτα είναι ολόκληρα και 3-4 λεπτά αν το κοτόπουλο είναι σε κύβους. Γυρίζετε τα κομμάτια και τα αφήνετε να μαγειρευτούν και από την άλλη πλευρά τον ίδιο χρόνο. 
5. Προσθέτε, το ξύσμα πορτοκαλιού, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
6. στον ζωμό που έχει μείνει στο τηγάνι προσθέτε 1-2 κουταλιές βούτυρο και αφήνετε να λιώσει και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα. Καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB