Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Σούπα με λαχανικά,τυρί και μπύρα


Υλικά:
-    ½ φλυτζάνι βούτυρο
-    1-2 μέτρια καρότα 
-    1 κλαρί σέλερι 
-    1 ξερό κρεμμύδι
-    2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
-    1 φλυτζάνι γάλα
-    3 φλυτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει)
-    ½ φλυτζάνι ελαφριά μπύρα
-    ½ φλυτζάνι κορν φλάουρ
-    ½ κουταλιά μαύρο πιπέρι
-    Αλάτι

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά
2. Σε πλατύ σκεύος βάλτε το βούτυρο να λιώσει και προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήστε τα να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντάς τα συνεχώς.
3.  Σε ένα μπολ διαλύστε το κορν φλάουρ στον ζωμό κότας και προσθέστε το πιπέρι και το αλάτι.
4. Προσθέστε τον ζωμό στα λαχανικά και αφήστε τα να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
5. Προσθέστε το γάλα και το τυρί και αφήστε το στην φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
6. Τέλος προσθέστε την μπύρα και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB