Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Τάρτα με χορταρικά και ανθότυρο



Υλικά για 6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας(ραδίκια κλπ)
400 γρ.χόρτα
2 πράσα
1 φλιτζάνι τριμμένο
Ανθότυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
10 ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και το στρώνετε σε μια φόρμα για τάρτες (30χ15 εκ. αν είναι ορθογώνια ή με διάμετρο 24 εκ. περίπου αν είναι στρογγυλή). Πρόσεξτε να καλυφθούν τα τοιχώματα για να σταθεί η γέμιση. Ψήνετε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα, τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά. Κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και τα βάζετε στη φωτιά με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδου. Τα σοτάρετε για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα χορταρικά, αλατίζετε και αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να στεγνώσει σταδιακά το μείγμα από τα υγρά του.
Χτυπάτε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε με τα τυριά,αλατπιπερώνετε και προσθέτετε τα σοταρισμένα χορταρικά. Ανακατεύετε και αδειάζετε τη γέμιση στην ψημένη βάση από σφολιάτα. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε στη γέμιση με την κομμένη τους πλευρά προς τα επάνω.
Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου στη χαμηλότερη σκάλα του φούρνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB