Κυριακή 19 Μαΐου 2013
Λαχταριστές τηγανίτες!
Υλικά
125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα μας. Τις αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδίζουν και τις γυρνάμε από την άλλη.
Τις πασπαλίζεται με ζάχαρη, ή μαρμελάδα ή μέλι.
Καλή σας όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου