Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κοτόπιτα




Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ½ κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια (ή κομμάτια από στήθος και μπούτια)
 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5 κουτ. της σούπας βούτυρο
3 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 ½ φλιτζάνια τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή διάφορα άλλα τυριά)
4 αβγά + 1 αβγό γιο τα φύλλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε τις ροδέλες των κρεμμυδιών. Από πάνω, στρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα, στους 220°C. Βγάζετε το φύλλο κρούστας από την κατάψυξη και το ξεπαγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, αφήνετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε σε μπολ τα κρεμμύδια και το ζουμί τους. Αφαιρείτε πέτσες, λίπη και κόκαλα από το κοτόπουλο, το κομματιάζετε και το ρίχνετε σε μπολ.

Προσθέτετε στο μπολ τα μισά ψημένα κρεμμύδια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα 4 αβγά ελαφρά χτυπημένα, τον μαϊντανό και 2 κούπες από το τυρί. Ανακατεύε¬τε καλά, μέχρι να γίνει ένα μίγμα χωρίς πολλά υγρά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας τα ένα προς ένα με Βούτυρο, και πασπαλίζοντας τα με λίγο από το τυρί που κρατήσατε.

Ρίχνετε πάνω από τα φύλλα το μίγμα της γέμισης, το ισιώνετε με ένα κουτάλι και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα, επίσης, ένα προς ένα.

Χτυπάτε ένα αβγό και αλείφετε το τελευταίο φύλλο της πίτας, χαράζετε την πίτα και την ψήνετε για 1 ώρα, στους 200°C (πάνω-κάτω χωρίς αέρα).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB