Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014
Burger κοτόπουλου
Υλικά
½ κιμά από φιλέτο κοτόπουλου
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 μεγάλο κολοκύθι
1 ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 αυγό
Λίγη γαλέτα
Ψωμάκια για burger ή πίτες για σουβλάκι
4 λεπτές φέτες κίτρινο τυρί
Αλέθεις το καρότο, το κρεμμύδι και το κολοκύθι στο μπλέντερ. Ξεφλουδίζεις την ντομάτα, τη στύβεις για να φύγουν τα σπόρια, την κόβεις σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβεις και τα μανιτάρια. Πλάθεις με τα έρια σου τα υλικά και προσθέτεις όση γαλέτα χρειάζεται, ώστε να βγουν μαλακά και αφράτα. Στη συνέχεια, τοποθετείς μια φέτα τυρί πάνω από κάθε μπιφτέκι. Ψήνεις στο φούρνο σε ταψάκι στους 180 για 45 λεπτά περίπου, χωρίς να ξεχάσεις να τα γυρίσεις στη μέση του ψησίματος. Καλό είναι να θυμάσαι πως τα μπιφτέκια κοτόπουλου δεν παίρνουν το ίδιο χρώμα με τα μοσχαρίσια, γι αυτό θα πρέπει να μην τα αφήσει υπερβολικά στη φωτιά περιμένοντας να ροδίσουν υπερβολικά. Αν θέλεις, μπορείς να στρώσεις στο ταψί φέτες ντομάτας και πιπεριάς και να τοποθετήσεις από πάνω τα μπιφτέκια για extra γεύση.
Γεμίζεις τα ψωμάκια ή τις πίτες ( που έχεις ζεστάνει στο φούρνο) με τα μπιφτέκια και αν θέλεις, σερβίρεις με ρύζι και πατάτες ή με σος της αρεσκείας σου.
Tip: Προτίμησε καπνιστό κίτρινο τυρί, που θα χαρίσει στο burger σου περισσότερη γεύση
Από το περιοδικό Prevention
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου