Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Country style στο μπάνιο σας!




Οι επιρροές του country στιλ προέρχονται από την εξοχή, τον αγροτικό τρόπο ζωής και τις αναφορές στη φύση. Έχοντας αυτά υπόψη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαχρονική εικόνα η οποία υποβαθμίζει μάλλον, παρά τονίζει τις λεπτομέρειες. Σίγουρα ένα τέτοιο μπάνιο δεν πρέπει να είναι βαρυφορτωμένο με πολλά χρώματα και σχέδια. Το λευκό, οι παστέλ αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του μοβ και φυσικά οι γήινες αποχρώσεις είναι κατάλληλες για τη διακόσμησή του αφού αντιγράφουν πιστά τα χρώματα της φύσης.
  1. Επενδύστε τους τοίχους του μπάνιου σας με ταπετσαρία. Για να αποδώσετε με επιτυχία το αυθεντικό country στιλ, καλύψτε το κάτω μισό των τοίχων με επένδυση τύπου ραμποτέ σε ύψος ως 1 μέτρο. Όσον αφορά το σχέδιο της ταπετσαρίας, επιλέξτε κάποια με ρομαντικά λουλούδια και ντεσέν σε παστέλ αποχρώσεις. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε μια ταπετσαρία με μονόχρωμο φόντο, του οποίου το χρώμα θα είναι λίγο πιο έντονο από τα χρώματα του απεικονιζόμενου θέματος, για να μην «κλείσει» ο χώρος.
  2. Το ξύλινο δάπεδο αποτελεί ένα από τα κύρια μυστικά της ρουστίκ όψης. Μπορείτε λοιπόν να περάσετε τις ξύλινες σανίδες με κερί και βερνίκι και να στρώσετε ένα κιλίμι με παραδοσιακά σχέδια.
  3. Μια ολόλευκη μπανιέρα αποτελεί πάντα μια σταθερή αξία, ενώ όσον αφορά τις μπαταρίες και τις ντουζιέρες φροντίστε να επενδύσετε σε παλιότερα μοντέλα βικτοριανού στιλ, με φινιρίσματα από μπρούντζο ή χρώμιο.
  4. Επιλέξτε λιτά και κομψά φωτιστικά που δημιουργούν έντονη ρομαντική διάθεση. Ένα φωτιστικό της δεκαετίας του 1930 με μικρό γυάλινο καπέλο, που θα αποδίδει στο χώρο ένα υπόλευκο, απαλό φως, καθώς και περίτεχνες απλίκες από μπρούντζο και κρύσταλλο σε σχήμα λουλουδιού είναι ιδανικές επιλογές.
  5. Επικεντρωθείτε σε μικρές και απλές διακοσμητικές επεμβάσεις με νοσταλγικό χαρακτήρα. Τοποθετήστε στα παράθυρα του μπάνιου κουρτίνες από δαντέλα, που θα προσθέσουν στο χώρο την απαιτούμενη ρομαντική νότα. Μια εναλλακτική λύση είναι τα στόρια ή οι ριγέ κουρτίνες από χοντρά βαμβακερά υφάσματα που δημιουργούν αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς.
  6. Κρεμάστε αρκετούς καθρέφτες που, εκτός από ομορφιά, θα προσθέσουν οπτικά επιπλέον «τετραγωνικά» στο χώρο. Μια έξυπνη ιδέα είναι να προσαρμόσετε καθρέφτες σε παλιές μεταχειρισμένες ξύλινες ή μεταλλικές κορνίζες, τις οποίες θα βάψετε.
  7. Προσθέστε στο μπάνιο σας αξεσουάρ από σφυρήλατο μέταλλο, σίδερο ή σύρμα που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Όπως για παράδειγμα μια απλή σαπουνοθήκη από μαλακό σύρμα, ένα καλαθάκι ή ένα ράφι.
  8. Μεταφέρετε τη φύση στο μπάνιο σας με φυτά εσωτερικού χώρου, τοποθετημένα σε παλιές πήλινες γλάστρες ή ξύλινα κασπό. Για να πετύχετε την εικόνα του «μεταχειρισμένου» που θα τονώσει το ρουστίκ ύφος, μια παλιά πήλινη γλάστρα θα αποτελέσει το ιδανικό διακοσμητικό στοιχείο και μάλιστα χωρίς το παραμικρό κόστος για εσάς. Για να αποδώσετε πιστά στο μπάνιο σας την αυθεντικότητα της εξοχής, χρησιμοποιήστε υλικά που μπορείτε να βρείτε στη φύση, όπως πέτρες, βότσαλα, κλαδιά, ξασπρισμένα ξύλα από τη θάλασσα, κοχύλια κ.ά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB