Σάββατο 9 Ιουλίου 2011
Λουκουμάδες με τυρί
2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε μαρέγκα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
100 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
100 γρ. γκούντα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά του γλυκού κοπανισμένους κόκκους κολίανδρου
πιπέρι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
100 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
100 γρ. γκούντα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά του γλυκού κοπανισμένους κόκκους κολίανδρου
πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Αναμιγνύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 1,5 ώρα πριν τα τηγανίσουμε σε ζεστό λάδι.
Η επιλογή αυτή παρέχει περίπου 220 θερμίδες ανά μερίδα και αποτελεί καλή πηγή Βιταμίνης Α, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και φωσφόρου. Το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο, καθώς έτσι μειώνονται οι αρνητικές συνέπειες του τηγανίσματος.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου