Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011
Σουβλάκια κοτόπουλου με μέλι και πάπρικα
180' χρόνος προετοιμασίας
274 θερµίδες
274 θερµίδες
Υλικά (για 6 άτοµα)
• 1 κιλό κρέας από κοτόπουλο σε µπουκιές
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες
• 1 κ.τ.σ. µουστάρδα µε σπόρους
• 1 κ.τ.γ. ξύσµα λεµονιού
• 2 κ.τ.σ. χυµό λεµονιού
• 2 κ.τ.σ. µέλι
• 2 κ.τ.γ. κάρι
• 1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κιλό κρέας από κοτόπουλο σε µπουκιές
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες
• 1 κ.τ.σ. µουστάρδα µε σπόρους
• 1 κ.τ.γ. ξύσµα λεµονιού
• 2 κ.τ.σ. χυµό λεµονιού
• 2 κ.τ.σ. µέλι
• 2 κ.τ.γ. κάρι
• 1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
Ετοιµασία
1. Ανακατεύετε καλά σε ένα µεγάλο µπολ όλα τα υλικά. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες ή, αν θέλετε όλη τη νύχτα, να µαριναριστούν.
2. Περνάτε το κρέας σε καλαµάκια για σουβλάκια και ψήνετε σε ζεσταµένη και λαδωµένη πλάκα ψησίµατος ή στα κάρβουνα και από τις δύο πλευρές µέχρι να ροδίσουν.
1. Ανακατεύετε καλά σε ένα µεγάλο µπολ όλα τα υλικά. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες ή, αν θέλετε όλη τη νύχτα, να µαριναριστούν.
2. Περνάτε το κρέας σε καλαµάκια για σουβλάκια και ψήνετε σε ζεσταµένη και λαδωµένη πλάκα ψησίµατος ή στα κάρβουνα και από τις δύο πλευρές µέχρι να ροδίσουν.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου