Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011
Σουβλάκια κοτόπουλο
Υλικά για 6-8 άτομα
- 4 μπουτάκια -φιλέτο κοτόπουλου, το καθένα κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ. σούπας γιαούρτι
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 κ, καφέ κουρκουμά (κιτρινόριζα)
- ½ κ καφέ κάρι
- ½ κ καφέ καρδάμωμο, σε σκόνη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κ. καφέ ξίδι
- 16 λεπτές ροδέλες κρεμμυδιού
- 8 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα 2
Τρόπος παρασκευής
- Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αλάτι, τα μπαχαρικά, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και τα ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά μέσα σε αυτό το μείγμα.
- Στη συνέχεια περνάτε το κοτόπουλο σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, φροντίζοντας να περάσετε σε κάθε σουβλάκι από 2 κομμάτια κοτόπουλο, 1 ροδέλα κρεμμυδιού, άλλα 2 κομμάτια κοτόπουλο και ½ ντοματίνι ώσπου να τελειώσουν τα υλικά σας.
- Ψήνετε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά, για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, σε απόσταση περίπου 15 εκ. από την πηγή θερμότητας ώστε να μην αρπάξουν αμέσως, αλλά να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
- Τα σερβίρετε με ζεστές αραβικές πίτες και, αν θέλετε, με μια σάλτσα γιαουρτιού φτιαγμένη με την ίδια συνταγή της μαρινάτας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου