Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τούρτα παγωτό


cake-386
Υλικά για 6 άτομα
1/2 κιλό παγωτό καρύδι, που έχει μαλακώσει
1/2 κιλό παγωτό κεράσι, που έχει μαλακώσει
2 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
15 φράουλες
3 ακτινίδια, καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
λίγες σταφίδες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Απλώνετε ένα πανί στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 22 εκ. Βάζετε μέσα το παγωτό καρύδι και μετά το παγωτό κεράσι. Σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια. Κατόπιν, τοποθετείτε το γλυκό σε πιατέλα και απλώνετε την κρέμα. Βάζετε την υπόλοιπη σε κορνέ και γαρνίρετε την επιφάνεια του γλυκού.
Εφαρμόζετε τη μύτη στη σακούλα του κορνέ, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά. Διπλώνετε τη σακούλα και τη γεμίζετε κατά το ήμισυ με την κρέμα.
Ξεδιπλώνετε την υπόλοιπη σακούλα και τυλίγετε το επάνω μέρος. Γλιστράτε το χέρι σας μέχρι τη βάση. Πιέζετε τη σακούλα και ξεκινάτε το γαρνίρισμα. Διακοσμείτε με τα φρούτα και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB