Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Παστέλι με σοκολάτα


pasteli-sokolatas-386
Υλικά 
• 100 γρ. µπισκότα κανέλας θρυµµατισµένα
• 120 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισµένα
• 150 γρ. φουντούκια ξεφλουδισµένα και ψηµένα
• 100 γρ. κεράσια γλασέ κοµµένα
• 300 γρ. µαύρη σοκολάτα
• 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
• 1 κ.τ.γ. σκόνη στιγµιαίου καφέ
• 2 αβγά ελαφρά χτυπηµένα
Ετοιµασία 
1. Βουτυρώνετε µια ρηχή ορθογώνια φόρµα 18x27 εκ. και την ντύνετε µε χαρτί φούρνου, αφήνοντάς το να περισσεύει από τις δύο µακριές πλευρές.
2. Αναµειγνύετε το µπισκότο, το φιστίκι, 90 γραµµάρια φουντούκι και τα µισά κεράσια.
3. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και το βούτυρο µέσα σε πυρίµαχο µπολ, το οποίο βάζετε πάνω από µια κατσαρόλα µε βραστό νερό (χωρίς να ακουµπά στο νερό) και αφήνετε να λιώσουν ανακατεύοντας κάθε τόσο. Βγάζετε το µπολ και, όταν κρυώσει ελαφρά η σοκολάτα, ανακατεύετε µέσα τον καφέ και τα αβγά. Περιχύνετε µε το µείγµα τους ξηρούς καρπούς και αναµειγνύετε καλά.
4. Ρίχνετε το µείγµα στη φόρµα και το στρώνετε. Θρυµµατίζετε και τα υπόλοιπα φουντούκια και τα πασπαλίζετε µαζί µε το υπόλοιπο κεράσι. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να µείνει όλη τη νύχτα.
5. Βγάζετε το παστέλι από τη φόρµα και το ξακρίζετε πριν το κόψετε. ∆ιατηρείται στο ψυγείο.
Χρόνος προετοιμασίας 25'
Θερμίδες 635

Της Μυρσίνης Λαµπράκη

Πηγή:Forma

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB