Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011
Γλυκόξινο γουρουνόπουλο
Υλικά
1 1/2 κιλό καρέ γουρουνόπουλου γάλακτος με την πέτσα
4-5 ξινόμηλα
10 αποξηραμένα βερίκοκα
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μέλι
50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κούπα ζωμό κρέατος
αλάτι και πιπέρι
1 1/2 κιλό καρέ γουρουνόπουλου γάλακτος με την πέτσα
4-5 ξινόμηλα
10 αποξηραμένα βερίκοκα
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μέλι
50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κούπα ζωμό κρέατος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γουρουνόπουλο στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, τα φρούτα και τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από το μέλι και το ξίδι. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 1-1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς και 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αλείφουμε με το μείγμα από το μέλι και το ξίδι.
Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάζουμε το γουρουνόπουλο. Τη σάλτσα του μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τη βάζουμε σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και να δέσει ώστε να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι ή κορν φλάουρ.
Βάζουμε το γουρουνόπουλο στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, τα φρούτα και τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από το μέλι και το ξίδι. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 1-1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς και 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αλείφουμε με το μείγμα από το μέλι και το ξίδι.
Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάζουμε το γουρουνόπουλο. Τη σάλτσα του μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τη βάζουμε σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και να δέσει ώστε να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι ή κορν φλάουρ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου