Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011
Σούπες
Οι σούπες ενυδατώνουν τον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Για να είναι πραγματικά διαιτητικές, πρέπει να μην περιέχουν λιπαρά (βούτυρο και κρέμα γάλακτος), ούτε να τις συνοδεύετε με τηγανισμένα κρουτόν ή μεγάλη ποσότητα από ψωμί και κριτσίνια. Από όλες τις σούπες, πιο θρεπτικές είναι οι σούπες λαχανικών, που παρασκευάζονται σαν κονσομέ (νερουλές) ή βελουτέ (πηκτές).
Για να γίνουν πιο βελουτέ χτυπήστε στο μπλέντερ τα λαχανικά μαζί με το ζωμό τους και προσθέστε στο τέλος λίγο γιαούρτι (2% σε λίπος με υφή στραγγιστού). Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι και πιπέρι με την καρδιά σας (ή άλλα μπαχαρικά, όχι όμως αλάτι). Αν βέβαια θηλάζετε, καλό είναι να αποφεύγετε τα πικάντικα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου