Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011
Γιορτινή σαλάτα
Υλικά
λάχανο
καρότο
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας σταφίδες
2-3 κουτ. σούπας ρόδι
λάχανο
καρότο
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας σταφίδες
2-3 κουτ. σούπας ρόδι
Για τη βινεγκρέτ
2 κρόκοι αβγού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
αλάτι και πιπέρι
2 κρόκοι αβγού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο και αναμειγνύουμε με τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους 2 κρόκους και σιγά-σιγά προσθέτουμε κατά σειρά το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τα ρόδια.
Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο και αναμειγνύουμε με τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους 2 κρόκους και σιγά-σιγά προσθέτουμε κατά σειρά το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τα ρόδια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου