Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Κοτόπουλο κινέζικο


kineziko-kotopoulo-386
Υλικά για 4 άτομα 
1 κουταλιά λάδι
500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε λωρίδες
125 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
125 γρ. φύτρες φασολιών
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
2 μέτρια καρότα, κομμένα κατά μήκος σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σόγια σως
Εκτέλεση 
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Αναμειγνύετε το κορνφλάουρ με το νερό, ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός και, στη συνέχεια, προσθέτετε τη σόγια σως και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου. Δυναμώνετε τη φωτιά και τηγανίζετε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς απ' όλες τις πλευρές.
Αποσύρετε το τηγάνι απ' τη φωτιά και μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα. Το αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε ξανά το τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, να κάψει. Προσθέτετε τα λαχανικά και το σκόρδο, και τα σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι ν' αρχίσει να μαλακώνει η πράσινη πιπεριά.
Ανακατεύετε λίγο τη σάλτσα και τη ρίχνετε στο τηγάνι. Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να δέσει με τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο με τους χυμούς του και ανακατεύετε για 1 με 2 λεπτά, μέχρι ν' αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB