Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ρύζι κινέζικο με λαχανικά


chinese-rice-386

Υλικά για 4 άτομα
3 κουτ. της σούπας σπορέλαιο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι από κονσέρβα
3 κουτ. της σούπας soya sauce
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
2 κουτ. της σούπας σχοινόπρασο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το νερό σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, το αλατίζετε και ρίχνετε το ρύζι πλυμένο. Ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μισομαγειρευτεί. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος ή γουόκ, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα καλαμποκάκια και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτετε το μισοβρασμένο ρύζι, τη σόγια σος και τον ζωμό του κοτόπουλου, καυτό. Αλατοπιπερώνετε κατά τη γεύση σας και αφήνετε το φαγητό να βρά¬σει, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και τα λαχανικά, χωρίς να λασπώσουν.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε το σχοινόπρασο (chives) ψιλοκομμένο, ανακατεύετε και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
Σερβίρετε το ρύζι ζεστό ή χλιαρό, σε πιάτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB