Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δώστε νέα πνοή στη κουζίνα σας



Είτε θεωρείτε ότι είστε ο θηλυκός Μαμαλάκης, είτε ότι είστε η “βασίλισσα των deliveries" της γειτονιάς σας, είναι μάλλον σίγουρο ότι ξοδεύετε αρκετή ώρα καθημερινά, μέσα στο χώρο της κουζίνας σας.
Άρα, γιατί να μην κάνουμε μια προσπάθεια να τον ομορφύνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και απλά;
Η κουζίνα, είναι ένας χώρος, που μπορεί να ανανεωθεί εύκολα, χωρίς να στεναχωρηθεί ο έτσι κι αλλιώς δοκιμαζόμενος οικογενειακός μας προϋπολογισμός. 
Αυτή η ανανέωση – που δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά - μπορεί να βασιστεί σε δυο λογικές. Είτε με το να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο στιλ, είτε να μπείτε στο παιχνίδι των αντίθετων χρωμάτων. Έτσι λοιπόν, ενώ περιμένετε το φαγητό που έχετε βάλει στο φούρνο να ψηθεί, σας προτείνουμε να αφιερώστε 10 λεπτά και με κάποιες έξυπνες ιδέες να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.
Διακοσμήστε τους πάγκους σας  (3 λεπτά)Με κάποια προσεγμένα καλάθια και διακοσμητικά βάζα για τρόφιμα, μπορείτε σε πολύ σύντομο χρόνο να αλλάξετε την γενική εικόνα των πάγκων σας και παράλληλα να οργανώσετε πολύ πιο αποτελεσματικά την κουζίνα σας. Όλα αυτά τα δοχεία, θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, οπότε μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτά που θα ταιριάζουν με το γούστο σας, καθώς και με το στιλ σας. Εάν αισθάνεστε, ότι στην κουζίνα σας επικρατεί μια σύγχυση όταν μαγειρεύετε, τα κεραμικά δοχεία κουζίνας είναι μια τέλεια επιλογή αποθήκευσης, που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το χώρο σας σε τάξη και ο χρόνος που θα χρειάζεστε για την προετοιμασία του φαγητού, αυτόματα θα μειωθεί. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ειδικά δοχεία, για την αποθήκευση ειδών διατροφής, όπως αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, καφέ, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, καθώς και ειδικές κρεμάστρες για κουτάλες, πιρούνες, σπάτουλες κ.λ.π.
Αν έχετε λοιπόν αυτά τα στοιχεία, δύο λεπτά είναι αρκετά για να τα αναδιατάξετε τον πάγκο σας. Η αναδιοργάνωση αυτής της περιοχής - σε στιλιστική αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στην κουζίνα σας - μπορεί να δώσει στο χώρο μια εντελώς διαφορετική εικόνα.
Φροντίστε να είναι καθαρή  (1 λεπτό)Μαζέψτε γρήγορα vetex, σφουγγάρια, βούρτσες και απορρυπαντικό πιάτων που συνήθως είναι σωριασμένα φύρδην-μίγδην, πάνω στον πάγκο, δίπλα στο νεροχύτη της κουζίνας, και τοποθετήστε τα κάπου, που να μην φαίνονται. Ίσως μέσα σ’ ένα καλαθάκι, στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη σας. Αυτό θα μειώσει την ακαταστασία και θα βελτιώσει την εμφάνιση της κουζίνας σας.  Εάν θέλετε να αποφύγετε τη «λάτρα», και να διατηρήσετε το δάπεδο της κουζίνας σας καθαρό, μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα που πουλάει μοκέτες και χαλιά και αναζητήστε ρετάλια μοκέτας σε φωτεινά ή - γιατί όχι - φλουό χρώματα. Ζητήστε να σας τα κόψουν στη διάσταση που σας βολεύει,  θα σας κοστίσει ελάχιστα χρήματα και θα μπορείτε να το αλλάζετε κάθε φορά που λερώνεται. Μια άλλη λύση που είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια, είναι οι πολύχρωμες κουρελούδες, που πλένονται πανεύκολα με το λάστιχο στην βεράντα ή ακόμα και στο πλυντήριο, αν το μέγεθός τους είναι σχετικά μικρό.
Τακτοποιήστε το τραπέζι  (2 λεπτά)Δεν θα πρέπει βέβαια να αμελήσετε το τραπέζι της κουζίνας σας, κατά τη διάρκεια αυτής της γρήγορης διακοσμητικής παρέμβασης, που κάνετε στην κουζίνα σας. Το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να καταστρέψει όλη την προσπάθειά σας, εάν είναι ακατάστατο. Διακοσμήστε το γρήγορα με πολύχρωμα σουβέρ, ένα τραπεζομάντιλο που να ταιριάζει με την διακόσμηση της κουζίνας σας και αντίστοιχες χαρτοπετσέτες. Για να διατηρήσετε αυτήν την εικόνα και μετά από την ώρα του φαγητού, είναι καλό να γεμίστε ένα όμορφο καλάθι ή μια φρουτιέρα με φρέσκα φρούτα, όπως μήλα και πορτοκάλια, ή να τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι σας,  ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια.

Οι τοίχοι μπορούν να παίξουν το δικό τους ρόλο  (3 λεπτά)Πιστεύετε ότι οι τοίχοι στην κουζίνα σας δεν έχουν τίποτα να πουν;  Βάλτε τους λοιπόν κι αυτούς  στο παιχνίδι της ανανέωσης, κρεμώντας ένα ημερολόγιο κουζίνα, ένα ρολόι ή μια κορνίζα που μέσα θα έχετε τοποθετήσει μια ζωγραφιά που θα έχει φτιάξει το παιδί σας. Πολύ απλοί τρόποι, για να δώσετε χρώμα και ζωή, σ’ ένα απλό τοίχο.  Ένας διακοσμητικός πίνακας ανακοινώσεων για την κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση των μηνυμάτων και λογαριασμών της οικογένειας, για να σταματήσουν να πέφτουν τα μαγνητάκια  κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε την πόρτα του ψυγείου.
Μουσική, απαραίτητη ενώ μαγειρεύετε  (1 λεπτό)Ένα μικρό και κομψό ραδιόφωνο,  μπορεί να είναι μια μεγάλη προσθήκη στην συνολική εμφάνιση της κουζίνας σας. Διαλέξτε το κατάλληλο σημείο πάνω στον πάγκο και τοποθετήστε ένα ραδιόφωνο ή ένα cd-player. Θα είναι η τέλεια συντροφιά και θα σας παρακινεί ευχάριστα παίζοντας μουσική, την ώρα που θα αφιερώνετε “δημιουργικά” για το μαγείρεμα και τον καθαρισμό του χώρου ή την ώρα του φαγητού. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε μια μικρή συλλογή από τα αγαπημένα σας CD , που θα τα απολαμβάνετε, όταν θα βρίσκεστε στην κουζίνα σας .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB