Κυριακή 26 Ιουνίου 2011
Ζελέ με χυμό φρούτων και γιαούρτι
Υλικά για το ζελέ:
- 500 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
- 100 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και καθαρισμένες)
- 80γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού:
- 1 κιλό γιαούρτι σακούλας
- 120γρ. μέλι
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
Τρόπος παρασκευής:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη πούλπα και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού.
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα λιώνουμε με λίγο ζεστό.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι.
- Το τοποθετούμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί, αδειάζουμε την κρέμα γιαουρτιού.
- Αφήνουμε για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού.
Από katiana.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου