Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Πατατοσαλάτα


Υλικά για 6 μερίδες
4-5 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2-3 κουταλιές άνιθο
2-3 κουταλιές μαϊντανό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
5-6 κουταλιές μαγιονέζα με λίγα λιπαρά ή με γιαούρτι
2 κουταλιές μουστάρδα
6-7 αγγουράκια τουρσί
3-4 κουταλιές κάπαρη
2 ραπανάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Τρόπος παρασκευής
  • Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε να φύγουν τα χώματα. Τις βράζετε με τις φλούδες σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό αλλα με προσοχή μην παραβράσουν.Τις βγάζετε απο την φωτιά, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και μετά ξαφλουδίζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  • Τις κόβετε σε φέτες και τις ρίχνετε με ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ψιλοκομένα τον άνιθο, τον μαϊντανό, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και τα αγγουράκια τουρσί, τα ραπανάκια και τα προσθέτετε στις πατάτες μαζί με την κάπαρη.
  • Χτυπάτε ελαφρά σε μπολ τη μαγιονέζα με την μουστάρδα και 2 κουταλιές νερό.
  • Περιχύνετε τις πατάτες και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.
Σημείωση: Μπορείτε να σερβίρετε και σε μεγάλα ατομικά μπολ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB