Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011
Πουτίγκα
Υλικά: για 6 άτομα Χρόνος παρασκευής: 20
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 γάλα ζαχαρούχο 220 γρ.
- 1 βανίλια
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- Τρούφα σοκολάτας
Εκτελεση:
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την κρατάμε κρύα.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη βανίλια έως ότου αφρατεύσει και σπάμε τα μπισκότα.
Αναμιγνύουμε την κρέμα ελαφρά με το ζαχαρούχο γάλα.
Στρώνουμε από μία κουταλιά μπισκότα σε κάθε ποτήρι και μια στρώση κρέμας.
γΕπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή σε όλα τα ποτήρια και τέλος πασπαλίζουμε με τη τρούφα σοκολάτας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
Οταν μαγειρεύουμε φαγητό κατσαρόλας ή σούπα, προτιμούμε το σιγόβρασμα από τη στιγμή που το φαγητό μας πάρει βράση. Ετσι δεν θα αφήσουμε το άρωμα και τη γεύση να εξατμιστεί μαζί με τους υδρατμούς.
Προσθέστε το αλάτι στο φαγητό στο τέλος αφού το δοκιμάσετε και όχι στην αρχή. Με αυτόν τον τρόπο δεν αλλοιώνετε τις πραγματικές γεύσεις των υλικών σας, αλλά απλά ενισχύετε όσο χρειάζεται.
Οταν αναμιγνύουμε σαντιγί με ένα ρευστό υλικό το κάνουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και με αργές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, η κίνηση αυτή ονομάζεται δίπλωμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου