Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Παντσέτα με σάλτσα


panseta-386
Υλικά
• 6 παντσέτες
• λίγη ρίγανη
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
• 1 κουτ. του γλυκού μέλι
• 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• αλάτι
• ½ κουτ. του γλυκού κόκκοι πράσινου πιπεριού
Εκτέλεση 
Πλένετε και στεγνώνετε τις παντσέτες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζετε ελαφρά και τις πασπαλίζετε με το θρούμπι.
Ψήνετε τις παντσέτες σε τεφάλ ή γκριλιέρα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι με καπάκι, και σοτάρετε πολύ ελαφρά το λιωμένο σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα και τους κόκκους του πράσινου πιπεριού. Ανακατεύετε τη σάλτσα του φαγητού, προσθέτετε τις παντσέτες και αφήνετε να βράσουν μαζί με τη σάλτσα, μέχρι να «δέσει».
Σερβίρετε τις παντσέτες αμέσως. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB