Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Ατομικά σουφλέ λαχανικών


soufle-laxanikon-386
Υλικά
300 γρ. αρακά βρασμένο
300 γρ. σπαράγγια βρασμένα και ψιλοκομμένα
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 κουτ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
70 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση 
Σοτάρετε με το μισό βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον βασιλικό για 2'.
Προσθέτετε τα βρασμένα λαχανικά, σοτάρετε για άλλα 2' και στη συνέχεια πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ, αφού το αφήσετε να κρυώσει λίγο. Αναμιγνύετε τον πουρέ των λαχανικών με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, λίγο αλατοπίπερο, το ροκφόρ και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο 6 ατομικά φορμάκια για σουφλέ, και μοιράζετε το μίγμα μέσα σε αυτά.
Βάζετε τα φορμάκια σε ταψί και τα ψήνετε στους 180°C, μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν μια χρυσαφιά κρούστα.
Σερβίρετε τα σουφλέ ζεστά, λίγα λεπτά αφού βγουν από τον φούρνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB