Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ιδέες για διακόσμηση του τζακιού σας

Αν έχετε στο σπίτι τζάκι που δεν το χρησιμοποιείτε, είτε γιατί έχει χαλάσει η καμινάδα είτε γιατί έχετε επιλέξει να μην το μεταχειρίζεστε, ίσως θέλετε να κάνετε κάτι δημιουργικό με τον χώρο αυτό. Ας δούμε λοιπόν τρεις προτάσεις για εναλλακτική χρήση του τζακιού.


Βάλτε χρώμα
Μπορεί να μην είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, αλλά το να βάψετε το εσωτερικό ενός τζακιού που δεν χρησιμοποιείται, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στο χώρο και να κάνετε το τζάκι από άχρηστο χώρο στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Η προετοιμασία του τζακιού για να βαφτεί είναι το δυσκολότερο σημείο της διαδικασίας. Θα πρέπει να το τρίψετε πολύ καλά για να φύγει κάθε ίχνος κάπνας και βρωμιάς, αλλιώς η μπογιά δεν θα κολλήσει στα τούβλα. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το τζάκι καλό θα είναι να επιλέξετε ένα ειδικό χρώμα για υψηλές θερμοκρασίες, ώστε να είναι ασφαλές για να το χρησιμοποιήσετε αν αποφασίσετε να αλλάξετε γνώμη στο μέλλον.


Τοποθετήστε κάτι ενδιαφέρον
Αντί ο χώρος να μένει άδειος, αμεταχείριστος και απλά κρυμμένος, μετατρέψτε τον σε έναν χώρο αποθήκευσης, κάτι σαν ένα έξτρα ράφι στο χώρο σας. Δοκιμάστε να γεμίσετε το τζάκι με τα παλιά βιβλία που σκονίζονται σε κάποια αποθήκη. Φτιάξτε ανόμοιες στοίβες με αυτά τα βιβλία δίνοντας στο χώρο μια intellectual νότα. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το χώρο με κορμούς δέντρων –κάτι που κάνουν στα έξτρα τζάκια στις ορεινές κατοικίες. Διαλέξτε μικρούς, στρογγυλούς κορμούς και φτιάξτε μια μικρή πυραμίδα. Εναλλακτικά μπορείτε να βάψετε αυτούς τους κορμούς με χρώμα ή απλό διαφανές βερνίκι για να δώσετε μια πιο pop εικόνα.
Υπάρχει βέβαια και η κλασσική λύση, να τοποθετήσετε μέσα στο τζάκι μια σύνθεση από ξερά κλαδιά ή ακόμα και ένα κασπό με αληθινά φυτά.


Κάντε το να λάμψει με κεριά
Εάν δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι γιατί δεν σας αρέσει ο μπελάς του ανάματος της φωτιάς, σας αρέσει όμως η ζεστή λάμψη της φλόγας, γεμίστε το τζάκι με κεριά. Στο εμπόριο θα βρείτε οικονομικά κεριά και σας προτείνουμε να τοποθετήσετε όσο περισσότερα μπορείτε και να γεμίσετε τον χώρο του τζακιού με κεριά διαφόρων μεγεθών, ψηλά και κοντύτερα, χοντρά και λεπτότερα. Ανάψτε τα για να δώσετε στο χώρο λάμψη παρόμοια με αυτήν ενός αναμμένου τζακιού χωρίς την διαδικασία του ανάματος της φωτιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB