Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Λάθη που κάνουμε στο μανικιούρ

Τα λάθη στην περιποίηση των νυχιών σας μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα μία καθόλου κολακευτική εμφάνιση αλλά ακόμα και μολύνσεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να περιποιείστε σωστά τα νύχια σας καθώς τα χέρια σας πρέπει να είναι πάντα προσεγμένα.
Όπως σε οτιδήποτε αφορά την ρουτίνα της ομορφιάς σας έτσι και στην περιποίηση των νυχιών υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που καλό θα είναι να αποφεύγετε για να έχετε πάντα υγιή και όμορφα νύχια. Το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η φτωχή διατροφή. Είμαστε ό,τι τρώμε, γι’ αυτό αν η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσετε αν θέλετε να έχετε υγιή νύχια, μαλλιά, δέρμα και σώμα.

Τσάκισμα και λιμάρισμα
Το να παίζετε με τα νύχια σας, τσακίζοντάς τα, τα κάνει να σπάνε εύκολα και να ξεφλουδίζουν. Επιπλέον το συχνό και έντονο λιμάρισμα τα κάνει να γίνονται λεπτότερα και συνεπώς να σπάνε με το παραμικρό.

Κόψιμο παρανυχίδων
Ένα άλλο συχνό λάθος είναι το κόψιμο των παρανυχίδων που αφήνουν το δέρμα γύρω από τα νύχια χωρίς προστασία και μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις. Για όμορφη και υγιή εμφάνιση φροντίστε να ενυδατώνετε το δέρμα γύρω από τα νύχια σας με κάποια ειδική ενυδατική κρέμα.

Το συνεχές βάψιμο
Το να φοράτε μανό για μεγάλες χρονικές περιόδους εμποδίζουν τα νύχια σας να αναπνέουν. Δώστε τους «άδεια», αφήνοντάς τα άβαφτα, τουλάχιστον μια βδομάδα κάθε μήνα. Επιπλέον, πριν τα βάψετε με μανό μην παραλείπετε ποτέ να τα περνάτε πρώτα με μια καλυπτική βάση. Επιλέξτε ένα καλό ξεβαφτικό νυχιών. Το να είναι απλά acetone-free ίσως δεν αρκεί καθώς τα κακής ποιότητας ξεβαφτικά, ακόμα κι αν είναι χωρίς ασετόν, μπορεί να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από ένα καλό ξεβαφτικό που περιέχει ασετόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB