Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τροφές ενάντια στο χρόνο



Μια υγιεινή δίαιτα πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητη για δέρμα υγιές και νεανικό. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ποτάσιο και βιταμίνες Α, C και Ε βοηθούν την βελτίωση της όψης της επιδερμίδας καθώς προάγουν την παραγωγή κυττάρων και κολαγόνου. Ας δούμε 7 τροφές που θα σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε το χρόνο και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να λείπουν από την καθημερινή σας διατροφή.


Αβοκάντο
Προσθέστε αβοκάντο σε σάντουιτς, σαλάτες, χυμούς αλλά και σε σπιτικές μάσκες ομορφιάς. Το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Ε, ποτασίου και μονοακόρεστων λιπαρών. Η ένταξή του λοιπόν στην καθημερινή διατροφή θα βοηθήσει το δέρμα να παραμένει απαλό, ενυδατωμένο και λαμπερό. Επιπλέον το έλαιο αβοκάντο ενεργοποιεί την δημιουργία κολλαγόνου.


 Τσάι
Όλα τα είδη τσαγιού περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα. Το πράσινο και το λευκό τσάι θα δώσουν περισσότερη λάμψη στην επιδερμίδα σας καθώς περιέχουν διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών σε σχέση με το μαύρο τσάι.
Πιείτε τσάι λοιπόν για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από την μόλυνση του περιβάλλοντος και τον ήλιο.


 Φράουλες
Οι φράουλες μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας από την πρόωρη γήρανση.
Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C τις κάνει ακόμα πιο απαραίτητες στην διατροφή, καθώς κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υψηλή λήψη βιταμίνης C σχετίζεται με μειωμένα ποσοστά εμφάνισης ρυτίδων και αλλοιώσεων στο δέρμα.



 Μαρούλι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α το μαρούλι είναι πραγματική ασπίδα προστασία για το δέρμα.
Η βιταμίνη Α που περιέχει βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων ενώ όντας πλούσιο και σε ποτάσιο αποτρέπει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα στο δέρμα.



 Καρότα
Ένα σνακ με καρότα θα προσφέρει στην επιδερμίδα σας μια γερή δόση από βιταμίνη Α και καροτίνες.
Τα καρότα βοηθούν λοιπόν στην υγιή όψη της επιδερμίδα και την δημιουργία κυττάρων. Επιπλέον η Β-καροτίνη προσδίδει μια νεανική λάμψη στο δέρμα.



 Μπρόκολα
Τα μπρόκολα αλλά και τα «ξαδέρφια» του λάχανο, κουνουπίδι και λαχανάκια Βρυξελλών, βοηθούν τον οργανισμό μας να κάνει αποτοξίνωση.
Εντάξτε τα όλα στην δίαιτά σας για υγεία που εκδηλώνεται και με λαμπερό δέρμα.



7.  Καρπούζι
Γλυκό και δροσερό, το καρπούζι προσφέρει βιταμίνες Α, Β και C, ενώ τα σπόρια του είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, καλά λιπαρά και σελήνιο. Όλα αυτά βοηθούν την καταπολέμηση των ορατών σημαδιών του χρόνου.
Κι αν απορείτε πως μπορείτε να φάτε τα κουκούτσια του καρπουζιού, βάλτε ολόκληρες φέτες καρπουζιού (μαζί με τα σπόρια) στο μπλέντερ φτιάχνοντας νόστιμους και δροσερούς χυμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB